Herkullinen ja helppo porkkanakakku
Jostakin syystä porkkanakakku on nyt suurta herkkuani. En ole aikaisemmin uhrannut tälle jälkiruualle sen enempää ajatusta, mutta tällä hetkellä se vetää kummasti puoleensa magneetin lailla. Siksipä kokeilin tehdä oman versioni tästä herkusta isänpäivän kahvipöytään tarjottavaksi. Ja herkullistahan siitä tuli! Ohjeita selasin Meillä kotona-sivuston resepteistä ja rakentelin niistä itselleni herkullisimman. Tätä taidan leipoa jatkossakin, sillä tämä porkkanakakku oli paljon helpompi tehdä, kuin olin alun perin ajatellut. Parasta on, että isosta pellillisestä riittää hyvin jälkkäriksi vielä tulevinakin päivinä.
Porkkanakakku
Uunipellillinen
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 150 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 2 tl vaniliinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- n. 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Kuorrutus
- 150 g pehmeää voita
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 5 dl tomusokeria
- 100 g saksanpähkinöitä
Aloita vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon sulatettu voi. Yhdistä kaikki kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne vaahtoon pikkuhiljaa, sekoita nostellen, vältä turhaa vatkaamista. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja paista uunipellillä 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää tomusokeri. Säilytä kylmässä.
Kun pohja on jäähtynyt, levitä täyte tasaisesti. Anna porkkanakakun maustua viileässä pari tuntia ennen tarjoilua. Lisää päälle murskattu pähkinärouhe vasta juuri ennen tarjoilua.