Huhtikuun hulinoita ja ensimmäinen juoksutapahtuma

Tässä munkkeja sulatellessa on hyvä pistää huhtikuu pakettiin ja aloittaa iloisin mielin toukokuu ja lähestyvästä kesästä haaveilu. Huhtikuussa saatiin maistaa joo muutama lämmin kesäpäivä ja ne vietettiin missäs muuallakaan kuin metsässä. Kävin Kurjenrahkalla muutamankin kerran huhtikuussa ja jatkan siellä samoilua varmasti myös toukokuussa. Mikään ei voita patikointia ja retkieväitä luonnossa!

Huhtikuussa alkoi kauan odotettu juoksukoulu ja olen hurahtanut lajiin ihan täysin. Nyt kuitenkin pitää malttaa vähän himmailla, sillä vanhat tutut penikat ovat alkaneet kiristää siihen malliin, että homma voi tyssätä lyhyeen, jos en saa niitä kuntoon. Olen jo vaihtanut alustan pehmeämpään, varannut ajan urheiluhierojalle ja ottanut kaikki kotikonstit käyttöön. Jalka-analyysissä kävin jo viime keväänä ja ostin kunnolliset kengät. Meillä on superkiva juoksuporukka täällä maaseudulla ja juostaan yhdessä aina joka torstai satoi tai paistoi. Alkuun vähän jännitin  porukassa juoksemista, mutta nyt torstai-illat kuuluvat viikon suosikkihetkiini. Kirjoittelen omasta juoksemisestani varmaan myöhemmin lisää, kun kokemusta on karttunut vielä toisenkin kuukauden verran. Ensimmäisen kuukauden juoksuharjoittelu huipentui huhtikuun osalta tänään järjestettävään polkujuoksutapahtumaan, jossa juoksin 8km lenkin yhdessä muiden juoksukoululaisten kanssa. Aika ei ollut vielä hääppöinen, mutta olen ylpeä omasta suorituksestani.

Huhtikuun loppupuolella juhlin myös kolmekymppisiä ja uudelle vuosikymmenelle siirryin varsin kivuttomasti. Ei ole kovin suuria kriisejä näkynyt horisontissa, mutta kirjoittelen tästäkin vielä oman postauksen. Tähän kuukauteen mahtui paljon suosikkijuttuja. Juoksutreenejä, oman pihan kuopsutusta, kasvihuonesuunnitelmia, synttärihulinoita, vappupuuhia, lämpimiä päiviä ja metsässä retkeilyä. Otan toukokuun vastaan innokkain mielin ja hei nämä lähipäivien sateetkin tulevat luonnolle tarpeeseen, joten nautitaan myös niistä (allekirjoittanut lähtee huomenna nautiskelemaan sateesta kevätretkelle lasten kanssa.)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *