Jokirapu-savulohipasta

IMG_4981.JPG

Kokeiltiin jokin aika sitten tätä herkkua reseptiä, kun jääkaapin perukoille oli jäänyt pieni köntti savulohta. Oli muuten superhyvää ja tarjoiltiin tätä jo kavereillekkin, kun kävivät istumassa iltaa ja pelailemassa lautapelejä tässä yhtenä viikonloppuna. Ohje on tässä kaikessa helppoudessaan. Aikaa kokkailuun ei mene kuin 15minuuttia. Olkaapa hyvä!

 

Jokirapu-savulohipasta neljälle

200-300g savulohta

300g jokirapuja

tagliatellepastaa

2,5dl ruokakermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

reilusti parmesaania

1 sitruuna

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

tilliä

pippuria ja suolaa

Valmista pasta ohjeen mukaan. Halutessasi ( ja mikäli on tarjolla) voit lisätä joukkoon tuoreita herneitä. Paista sipuli ja valkosipulit voissa ja lisää joukkoon ravut. Lisää nopeasti ruokakerma ja tuorejuusto. Raasta mukaan sitruunan kuorta ja purista sitruunan mehu. Mausta pippurilla ja suolalla ja heitä lopuksi joukkoon savulohi. Lisää lopuksi tilli ja parmesaani. Kaikki vaiheet tulisi tehdä nopeasti, etteivät ravut muutu kumimaisiksi. Kannattaa siis ottaa kaikki tarvittavat ainekset kädenulottuville valmiiksi. Kaada lopuksi kastike pastan päälle, koristele vielä tillillä ja parmesaanilla. Tarjoile heti. Nam!

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma