Joulukortteja vesivärein

Hei mitä ihmettä? Jouluun on enää vaivaiset pari viikkoa ja joulukorttien lähettäminen tulee ajankohtaiseksi aina niin varkain. Tänä vuonna osallistuin ajoissa Kotokunnaksen Sarin järjestämälle vesivärikurssille ja niinpä taiteilin jokaiselle läheiselle oman kortin tällä kertaa erilaisilla vesiväritekniikoilla. Monena vuonna olen miettinyt joulukorttien lähettämistä ja siihen käyttämääni rahaa (lähinnä sitä kuluu postimerkkeihin). Tiedän, että monet laittavat rahan mielummin hyväntekeväisyyteen, mutta pidän itse tehtyjen joulukorttien lähettämistä edelleen tärkeänä enkä haluaisi luopua tavasta ihan vielä. Tärkeintä siinä on isovanhempien tai muiden ikäihmisten ilahduttaminen. He arvostavat ja odottavat joulutervehdyksiä joka vuosi. Ystäville on helppo laittaa joulun toivotukset vaikka tekstiviestillä, mutta vanhempi väki pitää perinteisemmästä tavasta.

Teen kortit itse ja niissä näkyy jokaisessa oma kädenjälkeni, jolloin ne ovat henkilökohtaisempia. Luontoteema säilyy vuodesta toiseen. Tänä vuonna korteissa esiintyy lumisia hiljaisia metsiä, joulukuusia ja kuusenpalloja. Nyt kortit ovat lähettämistä vaille valmiit ja tänä vuonna olin erityisen iloinen onnistuneesta suolatekniikasta, jota käytin joulupalloissa (sekin opittu Sarilta). Vähän harmittaa, etten ole ottanut aikaisemmista korteista kuvaa säästöön, sillä parina viime vuonna niissä on ollut tusseilla taiteiltuja kettuja, hirviä ja poroja.

Kuukausi on muutenkin sujunut varsin leppoisasti ja joulutervehdysten lähettämisen jälkeen se omakin joulumieli alkaa vihdoin herätä. Itsenäisyyspäivänä seurattiin linnan juhlia kolmen sukupolven naisten voimin. Piparit ja glögit on tarjoiltu jo useamman kerran kuukauden aikana ja töissä ohjaajien pöydälle on alkanut tipahdella pikkuhiljaa lasten joulumuistamisia. Joulukuun alku on mennyt vähän ohi kaikessa kiireessä, mutta otan loppukuusta kaiken irti joulun fiilistelystä. Tänä vuonna aatto tulee olemaan pienimuotoista sukulointia ja rentoa olemista ihan vaan aikuisten kesken, joten se poikkeaa edellisistä vuosista melkoisesti. Kirjoittelen vielä meidän joulusuunnitelmista myöhemmin lisää ja nyt oikeastaan odotetaan lunta, laitetaan kotia joulukuntoon ja koitetaan selvitä näistä parista viimeisestä työviikosta ennen lomaa.

Lähdenkin tästä seuraavaksi kiikuttamaan kortteja meidän kylän postiin enkä hetkeäkään liian aikaisin. 🙂

koti diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *