Joulutorttujen uudet vaatteet



Luumuhilloa sen olla pitää. Näin olisin vastannut vielä viime jouluna kysymykseen, miten tortut tulisi kuorruttaa. Tänä vuonna tapahtui jotain, sillä yhä useammin joulukuun edetessä eteeni alkoi osua uusia reseptejä, joissa joulutortut ovatkin suolaisia. Päätin tänään tarttua haasteeseen ja kokeilin perinteisten torttujen rinnalle kahta suolaista vaihtoehtoa, jotka osoittautuivat oikein toimiviksi. Vieraat saivat koemaistaa graavilohi-version ja itse herkuttelin savuporolla. Molemmat täytteet pääsivät jatkoon. Kuvien taustalla komeilee partiolaisen taiteilema piparitalo, joka oli tänä vuonna joukkueteltan mallinen.

Savuporotäyte

  • voitaikinaa
  • poron kylmäsavupaistia
  • yrttituorejuustoa
  • mustapippuria
  • talvijuusto (Ahvenanmaan gouda) raastetta

Leikkaa voitaikinalevyt aina kolmeen osaan. Paloittele kylmäsavuporo pieniksi paloiksi tuorejuuston joukkoon ja sekoita. Lisää voitaikinan päälle nokare tuorejuustoa ja rouhaise päälle mustapippuria myllystä. Lisää päälle raastettua talvijuustoa. Paista uunissa 225 asteessa n. 15min. Leikkaa halutessasi valmiit tortut vielä puoliksi, jolloin niistä tulee sopivia suupaloja.

Graavilohi-täyte

  • voitaikinaa
  • graavattua kirjolohta
  • tilliä
  • kylmäsavulohituorejuustoa
  • kirjolohen mätiä

Leikkaa voitaikinalevyt kolmeen osaan ja taita haluamallasi tavalla. Paista uunissa 225 asteessa n. 15min. Sekoita sillä aikaa tuorejuusto ja osa tillistä keskenään. Laita tuorejuusto pursotuspussiin. Kun paistetut tortut ovat täysin jäähtyneet, pursota päälle tuorejuusto. Lisää pieni pala graavilohta, tilliä ja mätiä. Säilytä viileässä tarjoiluun asti.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.