Kanaa Lyonin tapaan

Tajusin juuri, että suurin osa tänne kootuista resepteistä ovat kanaruokia! Mistäköhän lie mieltymys herkullisiin kanaresepteihin syntynyt, mutta tässä taas yksi kokeilemisen arvoinen testiin. Moni on saattanut lukea suositusta Lyonin kanasta, joka on peräisin nimensä mukaan Ranskasta. Viinietikka, rasvainen kana ja ranskankerma sopivat hyvin yhteen. Meidän keittiöön resepti kulkeutui miehen harrastuksen eli jalkapallofoorumin kautta ja reseptilinkki johti Soppa365 sivustolle. Lyonin kanan reseptejä löytyy kuitenkin googlettamalla jo tosi monia saatesanoilla ”taivaallinen”, ”uskomaton” ja ”et pysty lopettamaan syömistä”. Soppa 365 sivuston (Glorian ruoka&viini)  resepti meni testiin viime viikonloppuna. Täytyy sanoa, että melko voimakas etiikan tuoksu häiritsi aluksi ja jäi hiukan kummittelemaan vielä siinäkin vaiheessa, kun kanaa haarukoitiin suuhun, mutta antaisin ruualle ehdottomasti vielä uuden mahdollisuuden, sillä lopputulos oli tosiaan maukas. Tässä resepti kokeiluun:

Lyonin kana

  • 800g broilerinkoipia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl + 2rkl voita
  • 1dl punaviinietikkaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 1/2 dl kanalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 200g ranskankermaa
  • 1/2 ruukkua rakuunaa
  • Viimeistelyyn 1/2 ruukkua rakuunaa
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla ja paista molemmin puolin padassa 2 rkl:ssa voita. Lisää loppu voi ja viinietikka, anna sihahtaa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehden kanssa pataan. Laita pata uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
  2. Ota pata uunista. Nosta koivet hetkeksi syrjään lautaselle ja lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä liedellä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna sekä koivet pataan. Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. Älä peitä kannella, jotta broilerit saavat rapean pinnan.
  3. Hienonna lopuksi rakuunaa pinnalle. Tarjoa esimerkiksi paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Koti Ruoka ja juoma