Krkan kansallispuisto

IMG_5008.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_5001.JPGIMG_5009.JPG

Moikka!

Käytiin meidän häämatkan viimeisenä päivänä himoitsemassani Krkan kansallispuistossa. Olisin kovasti halunnut päästä tunnettuun Plitvicen kasnallispuistoon, mutta olihan tuo Krka ihan mieletön. Plitviceen olisi kestänyt ajaa niin kauan ettemme halunneet käyttää koko viimeistä päivää autossa istumiseen, koska Split oli vielä täysin katsastamatta. Hyvä syy lähteä siis uudelle reissulle Kroatiaan.

Krkan puistoon pääsi kävellen tai bussikuljetuksella ja se kuului lipun hintaan ( 120 kunaa). 73 kilometriä pitkän Krka-joen varrella olisi ollut useita paikkoja tutkittavana ja joelle olisi päässyt venekyydillä ihailemaan maisemia, mutta aikataulusta johtuen kierrettiin se suosituin lenkki vesiputouksille joka oli n. 2km pitkä. Melkein koko matka kuljettiin siltoja ja pitkospuita pitkin. Matkan varrella oli valtavasti katseltavaa ja ihasteltavaa tällaiselle luontointoilijalle. Purojen ja jokien kristallinkirkkaat vedet paljastivat myös pinnan alla kuhisevaa elämää ihan eri tavalla kuin Suomen sameissa vesissä ja vesiputoukset… No tarvitseeko niistä edes mainita erikseen, miten kauniita ne olivat. Kuuluisin putouksista on Skradinski buk, joka laskee jylisevänä alajärvelle, jonne myös meidän kierroksemme päättyi. Käytiin uimassa putouksilla ja se oli niin mahtavaa. On ihana tehdä reissuilla uusia juttuja ja kokea jotain ainutlaatuista. Itse en nimittäin koskaan ennen ollut uinut vesiputouksilla. Puistossa oli rauhallista, koska turistikausi oli jo päättynyt ja oli mukavan väljää, joten mekin tutkimme puistoa ihan ajan kanssa. Nappasin ihania kuvia muistoksi tuosta satumaisesta paikasta.

Tällaisiin upeisiin luontokohteisiin haluan päästä vielä uudestaan meidän reissuilla, eli jos teillä on hyviä reissuvinkkejä, niin niitä otetaan innolla vastaan. 🙂

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *