Leppoisampi joulu

Musta ja pimeä joulu tänä vuonna sai aikaan sen, ettei joulumieltä ole löytynyt vieläkään, vaikka joulu on enää 4 yön päässä. Niimpä päätin kääntää koko homman päälaelleen ja jättää turhan (mutta toisaalta kivan) hössöttämisen kokonaan pois. Haluan kokeilla viettää joulua ilman minkäänlaista suorittamista, sitä kun saa arjessa tehdä ihan tarpeeksi. Ja voin kertoa, että se tuntuu ihan älyttömän hyvältä. Jouluna on kerrankin aikaa levätä ja ottaa rennosti. Ollaan miehen kanssa ensimmäistä kertaa vuosiin kahdestaan aattona, joten ei tarvitse ottaa stressiä joulupukeista tai perinteistä. Kaikki jouluateriasta joululahjoihin on ulkoistettu muualle, joten ei tarvitse stressata mistään. Joululahjat ovat suurimmaksi osaksi aineettomia eli niidenkään kanssa ei ole tarvinnut hosua ja sukulaisille laitan lisäksi pukinkonttiin itse tehtyä hilloa ja neulomuksia.

On ihanaa, ettei tarvitse suorittaa mitään mitä ei halua. Tänä vuonna ainoa joulupuuha jonka halusin tehdä alusta loppuun, olivat joulukortit, joista postasin jo aiemmin tännekin juttua. Koristeiksi riittää muutama Mailegin nisse, kynttilät ja joulukuusi olohuoneen nurkassa. Siivous saa olla tällä kertaa minimaalinen, sillä kyllä niitä kaappeja ehtii nuohota sitten keväämmälläkin ihan yhtä paljon. Tärkeimpänä taitava olla puhtaat lakanat ja puhdas sauna, kaikki ylimääräinen lusikoiden kiillotus saa nyt jäädä. Ja mikä parasta, joulu tulee joka tapauksessa! Siitäkin huolimatta, että sauna jäisi pesemättä tai vaatekaappi järjestämättä.

Lomailu alkaa rennosti ja pitkän syksyn ja työrupeaman jälkeen palkitsen itseni tänään kahden tunnin joogalla ja äänimaljarentoutuksella, jonka olen totisesti ansainnut. Huomenna lähdetään päiväksi Tallinnaan syömään hyvin ja fiilistelemään joulutoria. Aattona nautiskellaan aamusaunasta ja käydään syömässä läheisten kanssa yhteinen jouluateria. Eniten jouluaatolta odotan kuitenkin iltaa, kun saa lojua pörrösukissa sohvalla ja syödä suklaata. Joulun pyhinä liikutaan, nukutaan myöhään ja edetään vailla sen suurempia suunnitelmia, sillä silloin saadaan yleensä ne parhaimmat ideat ja saatetaan päätyä vaikka mihin.

Tällä kertaa mennään tällaisella kaavalla ja katsotaan sitten miltä se tuntuu. En usko, että sisäinen jouluhöpsöttäjä on kadonnut mihinkään, mutta siitä on kiva ottaa välillä vähän taukoa. Ensi vuonna mennään erilaisella tavalla ja todennäköisesti haluan kutsua perheeni taas meille syömään, jolloin koristeisiin ja siivoukseenkin on kiva panostaa enemmän. Ja ehkäpä kirjoittelen tänne vielä meidän kodin jouluasusta, mutta jos mitään ei kuulu, olen painanut rentoiluvaihteen jo päälle.

Joulun jälkeen päivät alkavat taas pidentyä ja vihdoinkin alkaa se kauan odotettu uusi vuosi ja uusi vuosikymmen. Odotan toiveikkaana, että mitä kaikkea se vielä tuo tullessaan.

Näiden joulukuun alun lumisten kuvien myötä haluan toivottaa ihanan rentoa joulunaikaa jokaiselle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *