Mitä sanoisin 10 vuotta nuoremmalle itselleni?

Uusi vuosikymmen elämässä lähestyy huimaa vauhtia ja muutaman viikon päästä juhlitaan ”villisti” kahvittelujen merkeissä. Isommat juhlat pidän ystäville sitten kesällä, kun voidaan hyödyntää meidän isoa terassia ja lämmintä ilta-aurinkoa. Jos mietin elämääni tasan 10 vuotta taaksepäin kaikki näytti tosi erilaiselta kuin nyt. Olin 20-vuotias nuori naisenalku kaikkine kipuiluineen ja vielä epävarma itsestäni. Vietin kaiken aikani hevostallilla ystävien kanssa ja meillä oli maailman paras tallijengi. Siellä tunsin kuuluvani porukkaan ja sain olla oma itseni. Seurustelin ihanan pojan kanssa, jonka kuitenkin kylmästi jätin, koska hän oli liian kiltti. Näin jälkiviisaana ja kokeneempana olen alkanut arvostaa suuresti sitä piirrettä miehissä. Löysin pian uuden vähemmän kiltin poikaystävän, joka osoittautui vuosia myöhemmin aika tunnekylmäksi ääliöksi ( terveisiä vaan). Hevostalli oli minulle kaikki kaikessa ja olin valmistunut kampaajaksi vuotta aikaisemmin. Olin töissä kampaamossa äitiyslomasijaisena ja kävin viikonloppuisin keräämässä ruusuja paikallisessa yrityksessä. Asuin vielä kotona vanhempieni luona ja elämä oli siinä mielessä huoletonta. Jos voisin kirjoittaa kirjeen itselleni ja antaa sen tuolle 20-vuotiaalle tytölle se menisi kutakuinkin näin:

Hei Annika!

Olet ihana ja täydellinen juuri noin. On ihan normaalia olla vähän epävarma siitä tykkäävätkö muut sinusta sellaisena kuin olet, mutta älä pura sitä siihen ihmiseen (poikaystävään), joka on sinulle kiltti ja tykkää sinusta oikeasti. Pidä kiinni niistä harrastuksista joita rakastat ja usko itseesi ja siihen, että pystyt kehittymään niissä juuri niin paljon kuin haluat. Valokuvaus ja hevoset ovat sinulle tärkeitä, joten nauti niistä.

Vaikka oletkin vielä tosi nuori niin ei tämä elämä ole niin vakavaa ja suurta draamaa, mitä nyt kuvittelet sen olevan. Loppujen lopuksi olet sitä ihmistyyppiä, joka tulee onnelliseksi ihan tavallisista ja pienistä asioista. Ole kuitenkin rohkea ja tee omat päätöksesi äläkä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa itseesi. Jos nyt tuntuu siltä, että olet hiukan hukassa, niin luota siihen, että 10 vuoden päästä olet juuri siinä, missä haluatkin olla. Nauti elämän pienistä hyvistä asioista ja ystävistä sekä läheisistä ympärilläsi, sillä valitettavasti asioilla on tapana muuttua eikä yhteinen aika ja lämpimät kesäpäivät kestä ikuisesti. Älä kuitenkaan murehdi liikaa elämän lopullisuutta vaan ota tämä ohje enemmänkin siltä kannalta, että muistat välillä pysähtyä ja elää hetkessä.. Ole huoleton ja tee asioita fiiliksen mukaan. Joudut sanomaan joillekkin rakkaille ihmisille hyvästit, mutta samalla saat elämääsi uusia upeita ihmisiä, joista voit olla onnellinen. Suru ei tule kestämään ikuisesti tai ainakin se muuttaa muotoaan, joten älä pelkää.

Ja tiedoksi vaan, että  olet ihan nätti ja sinun ei tarvitse laihduttaa koko ajan sitä viittä kiloa, koska 10 vuoden päästä toivoisit, että olisit nauttinut kauniista kropastasi enemmän silloin, kun se oli vielä rypytön ja vähemmän muhkurainen. Eikä sitä vanhenemista kannata yhtään huolehtia, sillä elämääsi tulee vielä paljon hyvää ja tärkeämpiä asioita, kuin pelkkä ulkonäkö. Sinusta tulee vielä itsevarmempi ja pystyt käymään kaupassa jopa ilman meikkiä. 🙂 30- vuotiaana et todellakaan ole vielä mikään ikäloppu raato vaan ihan yhtä lapsenmielinen ja keskeneräinen kuin ennenkin, ehkä hitusen verran viisaampi ja kokeneempi sentään.

Huolehdi itsestäsi ja pidä ystävät lähelläsi. Ja muista, että tämä elämä on ihanaa, joten nauti siitä hyvällä omallatunnolla ja muista seikkailla vähän!

Rakkaudella

Annika

hyvinvointi ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *