Murea lihapata syksyyn

Herkullinen ja helppo pataruoka viikonloppuun. En tiedä parempaa kuin laittaa lihapata hautumaan heti sunnuntaiaamusta ja viettää päivä ulkona pihahommissa tai lähteä pitkälle lenkille. Kun askareet ja liikuntahommat on suoritettu, on lihapata valmistunut kuin itsekseen ja lämmittää viluisia ulkoilijoita taatusti. Me olemme hauduttaneet lihoja ja pataruokia jopa varaavassa takassa siten, että aamulla poltetaan pesällinen puita ja hiilloksen sammuttua laitetaan ruoka takkaan. Tällä tavalla valmistuu muuten myös maailman paras joulukinkku.

Lihapata on parasta lohturuokaa syksyn viileisiin päiviin ja tässä mainio ohje muillekin:

Kermainen lihapata

  • 2x 700g karjalanpaistiliha
  • 1 prk mustapekka ruokakermaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 2 sipulia
  • 2 lihaliemikuutiota
  • nokare voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 laakerinlehteä

Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen.

Ruskista lihat pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siirrä lihat pataan odottamaan. Lisää samaan paistinpannuun nokare voita, jossa lihat ruskistuivat ja kuullota sipulisilppu. Siirrä sipulit pataan. Käytä edelleen samaa paistinpannua, jotta saat kaikki  lihan maut talteen ja lisää pannuun reilusti vettä ja lihaliemikuutiot.

Kuori porkkanat ja lanttu, sillä aikaa kun lihaliemikuutiot kiehuvat valmiiksi. Pilko porkkanat ja lanttu reiluiksi paloiksi ja siirrä pataan. Lisää päälle lihaliemivesi siten, että kaikki ainekset peittyvät. Lisää joukkoon vielä laakerinlehdet.

Anna lihapadan kypsyä uunissa ilman kantta 250 asteessa n. 30 min. Laita pataan kansi ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Anna padan muhia uunissa n. 3 tuntia ja lisää tarvittaessa välillä vettä. Ota pata uunista 3 tunnin jälkeen ja lisää joukkoon ruokakerma. Laita pata uuniin vielä 1 tunniksi.

Tarjoile lihapata perunamuusin, porkkanaraasteen ja puolukkahillon kera.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.