Vauhdikkaita kuulumisia tammikuulta

Tuntuu etten ole ikuisuuksiin kirjoittanut tänne blogiin ihan vain kuulumisia. Alkuvuosi on lähtenyt käyntiin vauhdilla ja olen ehtinyt jo laittaa monta projektia käyntiin muutamassa viikossa. Olen ollut selvästi pirteämpi ja iloisempi entinen oma itseni. Liekö vaikutusta lisääntyneellä valon määrällä, mukavalla tekemisellä vai rautakuurilla, mutta arki tuntuu taas kivalta. Liikunta on taas vahvasti mukana päivissä ja olen lähtenyt kehittämään eri lajeja tietoisesti. Olen aina ollut enemmän sellainen liikkuja, joka pysyy mukavuusalueella eikä lähde kokeilemaan kovin herkästi uusia asioita. Olen löytänyt tämän suhteen uuden vaihteen päälle ja on kiva haastaa itseään ja yrittää kehittyä. Viime kevään juoksukoulun jälkeen tajusin, että kehoni pystyy niin paljon parempaan kuin mitä olen kuvitellut.

Koska täällä etelässä vietetään lumetonta talvea, olen päässyt harjoittelemaan juoksua. Olen keskittynyt enemmän pitkiin matalatehoisiin lenkkeihin tavoitteenani juosta kesällä puolimaraton. En edes aseta itselleni vielä aikarajaa, vaan haluaisin lähteä tapahtumaan asenteella, että juoksen koko matkan. Olen kärsinyt eriasteisista sääriluiden kivuista, koko juoksuharrastukseni ajan ja yritän löytää erilaisia tapoja ehkäistä kiputiloja mahdollisimman tehokkaasti. Ajattelin kirjoittaa tästä lisää vielä, kunhan olen ensin saanut arvion lääkäriltä säärieni tilasta. Asiaa aiheen tiimoilta riittää, koska erilaisia keinoja on tullut testattua tämän vuoden aikana vaikka kuinka monia!  Haluan siirtyä myös joogassa kokeilemaan haastavampia joogamuotoja ja treenaan salilla kaksi kertaa viikossa, koska tarvitsen juoksun kannalta lisää tukea keskivartaloon ja muutenkin lisää lihasta. On ollut ihanaa päästä taas kunnolla vauhtiin ja liikunnan lisääminen on vaikuttanut paljon omaan uneen ja olotilaan. Tuntuu niin hyvältä, että vihdoinkin olen löytänyt itselleni aikuisiällä harrastuksia (juoksu ja jooga), joihin jaksan panostaa ja joissa haluan kehittyä.

Kuulumisista tulikin tällä kertaa aika liikuntapainotteinen postaus, mutta se on ollut nyt iso osa arkea. Olen ehtinyt nähdä tammikuussa jo paljon ystäviäni, mikä on tuntunut tosi kivalta. Ollaan istuttu iltaa, käyty uimassa, leffassa ja brunssilla. Toivon, että pidetään yllä tätä hyvin alkanutta tavoitetta ja treffataan kiireisen arjen keskellä useammin kuin viime vuonna. Palasin alkuvuodesta takaisin koulun penkille opiskelemaan lisää erityisen tuen tarpeesta ja siihen vastaamisesta lasten kanssa työskennellessä ja kurssitarjonta vaikuttaa antoisalta. Toivon, että saisin lisää työkaluja omaan työhöni ja pystyisin parantamaan omaa työssäjaksamistani uuden tiedon ja toimintatapojen avulla. Eli osaksi kevään puuhia on lisätty nyt myös oppisopimuskoulutus ja perinteinen näyttötutkinto. Mielenkiintoisia aikoja siis luvassa!

Aurinko paistaa, päivissä on enemmän valoisia tunteja ja energiavarastot on täytetty kevään koitoksia varten. Kuvassa vilahtaa juoksulenkkieni lempireitti.

Mukavaa viikkoa! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *