Viikonlopun brunssimenu

Kunnon rehellisiä brunsseja on aina kiva järjestää ystäville ja sukulaisille. Niistä saa pienellä vaivalla näyttäviä ja herkullisia ja jokaiselle osallistujalle löytyy varmasti jotakin. Viikonloppuaamu on mielestäni kiva aloittaa istumalla yhdessä alas höpisemään kuulumisia. Menuihin löytyy paljon vaihtoehtoja netistä, mutta mieluiten etsin inspiraatiota muiden blogeista. Siksi päätin kirjoittaa ylös meidän viikonloppuisen brunssimenumme jonon jatkoksi muiden hyvien lähteiden joukkoon. Brunssista tehtiin vähän tavallista viikonloppua juhlavampi, sillä olihan kyseessä isien juhlistaminen ja isänpäivä.

Punainen lanka brunssissa oli tällä kertaa se, että mahdolllisimman paljon juttuja voisi tehdä valmiiksi, koska meille tulee jostain syystä aamuisin aina kiire. Savulohi- ja katkaraputäytteet, tuorepuuron ja porkkanakakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Uuni hoitaa croissantit ja pekonin, joten jäljelle jää vain kattaus, salaatti ja hedelmät. Jaan teille myöhemmin lähempänä joulua maailman parhaan saaristolaisleivän ohjeen, jolla olemme tehneet omat leipämme jo vuosia. Lisäksi porkkanakakun ohje on jo tuloillaan. Olen kirjoittanut kerran aikaisemminkin erään kokeilemani brunssimenun tänne ylös ja palaan siihen aina välillä itsekin keräillessäni ideoita seuraavaan. Sieltä löytyy ohje esimerkiksi savulohitöytteelle. Pääset lukemaan sen alta.

Viikonlopun jouluinen brunssikattaus

Brunssimenu isänpäivään

Croissantit, pienet riisipiirakat ja saaristolaisleipä

Hedelmiä (passion, päärynä, appelsiini, persimon, viinirypäle, verigreippi)

Tuorepuuroa marjoilla

Munanpuolikkaita katkaraputäytteellä

Saaristolaisleipää savulohitäytteellä

Juustoinen persimonsalaatti saksanpähkinöillä

Pekonia ja nakkeja

Peurapaistia

Porkkanakakkua ja suklaata

Tuorepuristettua omenamehua, kahvia ja glögiä

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *