Kookosherkku

Innostuin muutama viikko sitten kokeilemaan kookosmaitoa pirtelön ”pidentäjänä”.  Sillä vaikka kookoksen terveellisyydestä kiistellään vieläkin kiivaasti ja moni ns. perinteisten  ravintosuositusten kannattaja pitää kookosrasvaa pahana, kovana rasvana, uskon sen terveellisyyteen. Sellainen tuote, jota on käytetty tuhansia vuosia kansanlääkinnässä ja ruoanlaitossa mm. Aasiassa ei voi olla läpimätä.

Löysin Cocovin nettisivuilta aikeisiini sopivan reseptin ja muokkasin sitä hieman oman ruokakaappini sisältöön sopivaksi. Kookospirtelöstäni tuli niin hyvää, että olen tehnyt sitä nyt vähintään kerran viikossa. Kookos on kuitenkin sen verran makeaa, että herkuttelen namipirtelölläni vain silloin tällöin etten vahingossakaan kyllästy.

Super kookos-suklaa shake

1 rkl raakaa kaakaojauhetta
1 rkl maca-jauhetta
1-2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
0,5 – 1 dl mustikoita
1 tlk kookosmaitoa (itse käytän luomua)

Kaikki ainekset vain blenderiin ja avot! Kun laittaa pirtelön jääkaappiin kylmenemään ennen syöntiä, siitä muodostuu mielestäni jäätelön kaltaista herkkua. Kookosmaito nimittäin jähmettyy kylmässä, samalla tavalla kuin kookosöljy. Koostumus ei siltikään vielä vastaa jäätelöä, mutta jotain jätskimäistä siinä on. Johtuisiko se kookosmaidon makeudesta ja täyteläisyydestä (eli rasvaisuudesta)…? Ripottelin pinnalle vielä lisämausteeksi goji-marjoja, hampunsiemeniä, kaakaonibsejä ja mulpereita.

 

kookos.jpg

 Namnam :)
 

Hyvinvointi Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.