Moikka!
Nautin todella paljon leipomisesta ja ruuanlaitosta vapaa-ajallani. Yksi päivä valmistin äärettömän hyvää pavlovaa, ja nyt haluan jakaa sen ohjeen teidän kanssa! Tämä tarkuuvarma herkku on gluteeniton ja myös laktoositon, jos valitset laktoosittomat täytteet.
Huom! Pavolva syötävä heti täyttämisen jälkeen. Täytä siis pavlova vasta juuri ennen tarjoilua.
Herkullinen pavlova
Ainekset (10 annosta)
- 4
- kananmunan valkuaista
- 2½ dl
- sokeria
- 2 dl
- kuohukermaa
- 1 prk
- appelsiinirahkaa
- valitsemisiasi marjoja
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
2 h
Tee näin:
- Laita uuni päälle 100 asteeseen.
- Piirrä leivinpaperille ympyrä, halkaisijaltaan n- 20-25cm. Voit voidella öljyllä ympyrän kevyesti, näin marenki irotaa paremmin kypsänä.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Yksi hyvä vinkki tähän on käyttää esim. limsapulloa apuna. Purista pullosta ilmat pois, aseta pullon suu keltuaisen kohdalle. Päästä pullosta irti ja pullo imaisee keltuaisen sisäänsä. Voit myös käyttää perinteistä tyyliä ja vaihella keltuaista kuorelta kuorelle. Ole tarkka, ettei keltuaista jää valkuaisen sekaan, muuten ei vatkaannu! Vatkaa hetki valkuaisia, ja lisää sitten sokeri. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin
- Nostele marenki ympyrän sisään. Tee reunoille huppuja, muoteile keskelle kuoppa täytettä varten. (Tämä ei ole pakollinen, itse harvemmin teen näin)
- Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia, kunnes pinta on vaalea. Sisuksen on tarkoitus jäädä vähän vaahtokarkkimaiseksi. Jos pinta ruskistuu liikaa, tiputa uunin lämpö 100 asteeseen. Anna pohjan jäähtyä.
- Nosta jäähtynyt pohja kahden lastan avulla tarjoiluastialle
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan appelsiinirahka. Laita kerma-rahkaseos marenkipohjan päälle
- Laita kerma-rahkaseoksen päälle valitsemisiasi marjoja. Voit myös raastaa halutessasi suklaata