Kissanpentu

 

IMG_2569.JPG

Uusi perheenjäsenemme, kissanpentu Sumu, on asunut meillä kohta jo pari kuukautta. Täytyy sanoa, että pennun hankkiminen on ollut varmaan paras idea ikinä! Sumu on vasta viiden kuukauden ikäinen pieni Scotish Straight -poika ja super suloinen, tottakai. Sumu on erittäin sosiaalinen tapaus ja tulee mielellään syliin nukkumaan välillä ja sillä on usein jo aamusta paljon asiaa nau’uttavana meille. Sen turkki on myös kaunis, sileä harmaa ja etenkin sen tullessa uuteen kotiin, se oli ihanan pehmeän vauvanukan peitossa.

 

IMG_2570.JPG

Toissapäivänä veimme Sumun eläinlääkärille leikattavaksi ja sen jälkeen se palasi kotiin hieman sekavana. Silmät kiiluivat päässä lautasen kokoisina varmaankin pienen nukutus- ja kipulääkepöllyn seurauksena. Lisäksi sen jalat hoipertelivat niin paljon että emme voineet sallia sen kiipeilevän kovinkaan korkealle ettei se vahingossa tipu alas ja loukkaantuisi. Toipuminen sujui kuitenkin erittäin hyvin ja jo seuraavana päivänä Sumu oli taas oma leikkisä itsensä.

 

IMG_2571.JPG

Muutama vinkki jos harkitset kissanpennun ottamista kotiin:

 

  • Mieti haluatko rotu- vai maatiaiskissan ja miten se sopii sinun kotiisi asumaan.
  • Lue paljon tietoa kissoista, mitä ne syövät, miten ne käyttäytyvät, miten niitä pitäisi hoitaa
  • Mikäli päädyt vain yhteen kissaan, niin muista että se tarvitsee leikkikaverin. Kaksi kissaa viihdyttävät hyvin toisiaan, mutta yhden kissan omistajan tulee pitää huolta että kisulla ei ole liian tylsää!

 

Ennen kuin löysimme Sumun meille, selailin lakkaamatta eri nettisivuja, joissa myytiin kissoja. Minulla oli todellinen kissakuume päällä! Kävimme myös Hesy Ry:llä tapaamassa  löytökissoja, mutta ne olivat niin suosittuja, että monesti ehtivät löytää uuden kodin melkeimpä samantien, mikä on tietysti hyvä juttu nille toisaalta. Kun sitten näin ilmoituksen meidän kissastamme netissä, olin heti innoissani, koska ilmoittaja asuikin ihan lyhyen metromatkan päässä itsestäni. Olin heti Aleksille, että mentäisiinkö jo samana iltana katsomaan pentuja?

 

IMG_2582.JPG

Sumulla on myös kaksi veljeä, jotka saivat kodin muualta. Toisin kuin omalla katillamme, niillä on Scotish Foldeille tyypillisellä tavalla ns. luppakorvat, kun sumulla taas on perus pystykorvat. Hankkiessamme pentua meille ei ollut mitään väliä saammeko rotukissan vai maatiaskissan, mutta halusimme jokatapauksessa hankkia pennun, jotta se oppisi helpommin talon tavoille ja koska ne nyt vaan ovat tosi söpöjä. Sumua on ollutkin hauskaa seurailla ja leikkiä myöskin sen kanssa yhdessä. Hiiret ovat sen lemppareita, of course. 😀

 

 

Kommentit (1)
  1. Oh! Minusta se on hyvin ihana, näyttää ihanalta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *