Ladataan...

Viime postauksessa päivitinkin hieman tietoa hääkakun tilanteesta. Laitoin tosiaan tarjouspyynnön hääkakuksta Purppurahelmelle sekä Kakkutaikurille. Purppurahelmeltä olemme tilanneet 3 vai 4 kertaa kakkuja juhliin ja olemme olleet tyytyväisiä palveluun jokaisella kerralla. Kakkutaikurilta olemme tilanneet kerran aiemmin ja tyytyäväisiä olimme taikurinkin palveluun. 

Tarjouspyyntöön infoksi laitoin kakun tulevan 120hengelle, haluavani siihen 3-4 kerrosta sekä kukkia. Litteeksi liitin kuvia siitä, millaista kakkua olisimme haluamassa ja laitoin kuvat nyt tähänkin alle. 

(kaikki kuvat: pinterest) 

 

Saamissamme tarjouksissa ei suurta eroa ollut. Päädyimme kuitenkin Purppurahelmen tarjoukseen ja syynä oikeastaan vain se, että sieltä olemme useammin tilannut joten tuntui sellaiselta tutulta ja turvalliselta valinnalta ja tiedän tulevani saamaan juuri sellaisen kakun mitä haluankin. Ihanaa kun taas yksi asia on hoidettuna ja täten myös yksi ressin aihe vähemmän!

Ladataan...

Viime aikoina on saanut yhä useammin huomata, että yhä usemmalla hääparilla on häissään myös videokuvaus. Mekin alettiin tätä sitten harkitsemaan ihan vakavasti ja oon oikeasti laittanut lukemattoman määrän sähköpostia eri kuvaajille pyytäen heiltä tarjouspyyntöjä. Vaikka moni ajattelee häihin olevan vielä niin paljon aikaa, ettei tälläsiä vielä tarvitsisi hoitaa niin nyt tekisi mieli sanoa niille kaikille, että kyllä tarvitsee sillä me ollaan jo melkein MYÖHÄSSÄ tämän asian kanssa. Sähköposteihin olen siis saanut vastaukseksi osalta, että heillä on 8.8.2020 jo varattuna! Shit... 

Tietenkään kaikilla ei päivä ole vielä varattuna, vastauksiksi on tullut myös: " En ota varauksia vielä 2020 kesälle" ja sitten osa vastauksista on ollut sellaisia ettei hintatarjous ole meitä miellyttänyt. Olimme ajatelleet dokumentaarisen valokuvauksen ja videokuvauksen yhteissumman budjetin olevan ihan max. 3000e. Vaikka mielestäni on erittäin tärkeää ikuistaa päivä kuviksi niin en silti kyllä maksaisi 10h kuvauksista yli tuota 3000euroa. Tämä 3000euroakin pistää jo sydäntä, se on todella suuri summa! 

Anyway. Olen nyt saanut kaksi tarjousta joita tällä hetkellä mietimme ja päätös pyritään tekemään tämän viikon aikana. Toinen tarjouksista on n. 2000e/10h ja toinen taas n. 2700e/9h. Näihin paketteihin kuuluu siis myös dokumentaarinen valokuvaus, joten emme varaakaan aiemmin miettimäämme valokuvaajaa. Hinnan puolesta pelkästään päätös olisi helppo tehdä, mutta vielä mietimme ja tutkimme kummankin yrityksen videoiden laatua, joten laatu tulee tämän "kisan" ratkaisemaan.  

ps. Eilen laitoin myös tarjouspyynnön hääkakusta. Tänään sain jo vastauksen jossa pyysi laittamaan vielä tarkempia kuvia ja nyt odotellaan hintatarjousta. Jos tarjous miellyttää, pystymme myös hääkakun jo alustavasti varaamaan, mutta varausmaksun tekijä veloittaisi vasta 2019 syksyllä!

Ladataan...
Plikasta Vaimoksi

Edellisessä kirjoituksessani manitsinkin ettei häiden suhteen ole pariin kuukauteen tapahtunut mitään erikoista, mitä nyt pieniä kirppisostoksia. Niinpä ajattelin esitellä nyt meidän viimeisimmät kirppis-hankinnat. 

Aloitetaan nyt vaikka löydöistä liittyen pöytiin. Nettikirpparilta löytyi koivukiekkoja sekä jo valmiiksi koristeltuja pöytänumeroita, jotka olivat juuri meidän näköiset! Hieman helpotusta ainakin, kun ei tarvitse itse lähteä kiekkoja sahaamaan tai pöytänumeroita koristelemaan. Haha. 

 

Noiden pelkkien koivukiekkojen päälle olisi siis tarkoitus tulla askartelemani tuikkukipot sekä pullot joita olen juuttinarulla koristellut. Led-tuikkuvalojakin on jo hankittuna, olisiko noin 20kpl? Nekin löytyi kirpparilta. Ollaan suunniteltu, että juhlasalissa olisi pitkiä pöytiä, jolloin yhteen pöytään menee vähintäänkin se 4 koivukiekkoa, voi olla siis että joudumme hankkimaan kiekkoja vielä lisää mutta niitä onneksi aika hyvin pyörii tuolla kirppiksillä myynnissä. Pöytänumeroita tulee yksi kutakin pöytää kohden ja ne sijoitetaan pöytien päähän. Viimeisimpänä hankintana koskien pöytien koristelua on ylisöpöt minimaaliset maljakot (jos niitä nyt maljakoiksi voi sanoa..).  Nämä on korkeudeltaan n. 5.5cm eli oikeasti todella pienet mutta ajattelin noihin saavan söpösti harsokukkaa! 

Sitten on hankittuna kultaiset kehykset joihin olen suunnitellut rakentavani istumajärjestyksen vieraiden nähtäväksi (tai sitten kehykset päätyvät mieheni viskikorneriin niinkuin alunperin kuuluikin..) Kehyksiä luultavasti tulen koristelemaan vielä kukillakin. Niistä ei nyt ole kuvaa, sillä olen joutunut luovuttamaan isoimpia hankintoja vanhempieni luokse talteen kun meille ne ei mahdu :D Tekokukkaköynnöstä on ostettuna myös, siitä en ole vielä varma mihinkä sitä tulen käyttämään. Koristeluun tai askarteluun kuitenkin. 

Sitten on hankittuna reilu 8l boolikanisteri mikä tuossa yllä näkyykin. Näitä tarvitaan vielä 3-4kpl jolloinka saadaan kuhunkin kanisteriin tehtyä jonkunsortin boolit ja yksi varmaan menee ihan mehukanisteriksi lapsien nesteytystä varten. Haluaisin nimenomaan, että noissa kanistereissa olisi toi teline joka onkin tuossa meidän ostamassamme. Toistaiseksi näitä ei ole tullut enempää vastaan. 

Ladataan...
Plikasta Vaimoksi

Viime kirjoituksesta on vierähtänyt hetki.

Aika ei tunnu riittävän kirjoittelulle enää samalla mitalla mitä ennenkuin palasin takaisin töihin. Eikä kyllä häidenkään suhteen ole tässä ajassa mitään erikoista tapahtunut. Muutamia juttuja tullut kirppiksiltä ostettua. 

Nyt ajattelin kertoa, millä tavalla mieheni kysyi bestmaninsa! Harmittaa niin paljon, että itse malttamattomana en toteuttanut kanssa jotakin tälläistä tyyliä kaasojeni suhteen. Hätähousu kun oon. 

MUTTA asiaan.. 

Tutkailin eräs ilta etsyä ja sielä tuli vastaan vaikka mitä erilaisia kivoja kortteja bestmaneille. Vastaan tuli sitten teemaan sopiva kortti, jota näytin miehelleni ja kysyin olisiko tämä hänen mieleisensä tapa kysyä bestmaninsa ja olihan se. Ei muutakuin kortit tilaukseen siis! Loppujenlopuksi korteista tuli aika hintavat, niitä tilattiin 3kpl ja maksoi reilu 15e. Toimitus oli kuitenkin yllättävän nopea, vaikka kortit tulikin Yhdysvalloista saakka, sillä ne saapuivat lähipostiimme noin viikossa. 

Kortit ei ihan standardi kokoa ollut mutta niiden mukana tuli onneksi myös niille sopivat kuoret. Kuoriin mies etsi fontin netistä ja matkien fontin tyyliä kirjoitti kuoriin sukunimet ja niistä tuli upeat!  

Korteissa siis tosiaan kannessa luki tuo "i got my girl, now i need my boys" ja sisäpuolella juttu jatkui: "Will you be my bestman?"

Bestmaneiksi hän kysyi kahta kaveriansa sekä veljeänsä. Toinen kavereista kuulemma vastasi heti topakasti, että tottakai. Toinen ei oikein alkuun meinannut ymmärtää, mutta ymmärrettyään oli innoissaan tulevasta roolistaan, uhosi jopa laittavansa kutsun kehyksiin :D miehet.. Velikin ilmeisesti suostui tai toivottavasti se oli vain hänen tapansa/huumoriansa sanoa kyllä, kun totesi jotain " Kai tälläiseenki sitten on ryhdyttävä." Näillä näkymin siis bestmaneja on 3kpl ja kaasoja 2kpl ja näin onkin hyvä! :) 

Pages