Happy Vappu!

Tänä vuonna vietettiin vappua kotona suurimmaksi osaksi neljän seinän sisällä. Käytiin toki koiran kanssa ulkona ja kaupassa. Valmistin meille kotitekoista perunasalaattia ja ostin siihen broileribratwursteja, jotka olivat yllättävän hyviä. Sen lisäksi kävin hakemassa meille munkkeja, jotka tänä vuonna tulivat Gateaulta ja Leipomo Väyryseltä. Molemmat munkit olivat herkullisia, mutta tällä kertaa pisteet kotiin vei Gateau! Pakko sanoa, että jäin kyllä vielä kuolaamaan Patisserie Teemu Auran suolakaramelli- ja valkosulkaa-passion versioiden perään, mutta ainakin tiedän mistä ensi vuonna haen meille munkit! 🙂

Ennen vappuherkkuja, tein kuitenkin päivän treenit. Aloin taas pitkästä aikaa tekemään Kayla Itsines:in BBG ohjelmaa, joka on tosi hyvä kotitreeneihin. Itselläni on käytössä pari vuotta sitten ostettu BBG1, joka on 12 viikon treeniohjelma. Aika pitkälle pääsee jos omistaa esimerkiksi kahvakuulan, jumppamaton ja jotain mitä käyttää käsipainoina. Käytin tuota ohjelmaa ennen häitämme ja mielestäni se toimi oikein hyvin minulle. Mietin, että seuraavaksi voisi melkeinpä ladata  Kaylan SWEAT aplikaation, jossa pystyisi kätevästi seuraamaan omia harjoituksia.

Normaalisti olen käynyt myös salilla, mutta vallitsevan tilanteen takia salini on ollut suljettuna jonkin aikaa ja mieluiten teen treenit tällä hetkellä joko kotona tai ulkona. Jokaisen treenin jälkeen tulee kyllä ihan huippufiilis ja siitä on aina kiva jatkaa päivää uudella energialla!

Lemon cake with vanilla creme!

 

Nyt kun on enemmän aikaa, olen leiponut useampiakin kakkuja. Tämän ihanan sitruunakakun leivoin muutama viikko sitten, mutta oli sen verran hyvää niin ajattelin laittaa tänne blogiin!  Kuvissa on vielä hieman pääsiäistunnelmaa vaikka kohta vietetäänkin jo vappua. 😀

Lemon cake with vanilla creme

ainekset:

200g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

2 sitruunan kuori raastettuna

1 dl sitruunan mehua

2rkl unikonsiemeniä

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1,5 rkl kardemummaa

 

täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl sokeria

2tl vaniljasokeria

 

sitruunasiirappi kakun kostutukseen:

0,5 dl sokeria

0,5 dl sitruunan mehua

 

ohje:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka pehmeällä voilla. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi seokseksi ja vatkaa sekaan kanamunat yksitellen. Lisää sekaan raastettu sitruunan kuori ja unikonsiemenet. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kuivat ainekset ja lisää lopuksi taikinaan sitruunamehun kanssa. Sekoita kakkutaikina tasaiseksi.

 

 

Valmista seuraavaksi kakkutaikinan täyte. Sekoita kulhossa yhteen maustamaton tuorejuusto sekä sokeri ja vaniljasokeri.

Laita seuraavaksi noin puolet kakkutaikinasta voidellun kakkuvuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi täyte kakkutaikinan päälle. Ei haittaa, vaikka täyte ei olisi täysin tasaisesti levitettynä. Lisää seuraavaksi loppu kakkutaikina täytteen päälle ja laita kakku uuniin paistumaan noin 45 minuutiksi. Valmis kakku on pinnalta kauniin kullan ruskea, mutta kypsyys kannattaa vielä kokeilla puutikulla. Mikäli kakku ei ole kypsä, jatka paistamista vielä hetki.

 

 

Valmista sitruunasiirappi: laita pieneen kattilaan sokeri ja sitruunamenu. Lämmitä niin kauan kuin sokeri sulaa sitruunamehuun. Anna siirapin jäähtyä. Ota kypsä kakku uunista ja jätä jäähtymään vuokaan noin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen kippaa kakku vuoasta tarjoilualustalle jäähtymään. Kun kakku on jäähtynyt huoneen lämpöiseksi, taputtele kakun päälle sitruunasiirappiseos. Tässä voi hyvin käyttää esimerkiksi pullasutia, saa muuten kertoa, jos tällä oli joku järkevämpi nimi 😀 Tällä hetkellä ei tullut muuta mieleen.

Mielestäni kakku on parhainta seuraavana päivänä. Joten laitoin kakun jääkaappiin odottelemaan. Tuorejuustotäytteen takia jääkaapissa pidetty kakku on todella hyvä! 😊 Kakkuvuoka on Emma Ivane by Heirol -mallistoa. Mielestäni vuoka jo itsessään on erittäin kaunis ja sillä tehdyt kakut ovat aina onnistuneet  erittäin hyvin. Idean tähän kakkuun sain alunperin Glorian ruoka & viini -lehden cappuccinokakusta, jossa makumaailma on hieman erilainen, mutta kakussa on myös ihana tuorejuustotäyte.

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma Oma elämä