Lemon cake with vanilla creme!
Nyt kun on enemmän aikaa, olen leiponut useampiakin kakkuja. Tämän ihanan sitruunakakun leivoin muutama viikko sitten, mutta oli sen verran hyvää niin ajattelin laittaa tänne blogiin! Kuvissa on vielä hieman pääsiäistunnelmaa vaikka kohta vietetäänkin jo vappua. 😀
Lemon cake with vanilla creme
ainekset:
200g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 sitruunan kuori raastettuna
1 dl sitruunan mehua
2rkl unikonsiemeniä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kardemummaa
täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
sitruunasiirappi kakun kostutukseen:
0,5 dl sokeria
0,5 dl sitruunan mehua
ohje:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka pehmeällä voilla. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi seokseksi ja vatkaa sekaan kanamunat yksitellen. Lisää sekaan raastettu sitruunan kuori ja unikonsiemenet. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kuivat ainekset ja lisää lopuksi taikinaan sitruunamehun kanssa. Sekoita kakkutaikina tasaiseksi.
Valmista seuraavaksi kakkutaikinan täyte. Sekoita kulhossa yhteen maustamaton tuorejuusto sekä sokeri ja vaniljasokeri.
Laita seuraavaksi noin puolet kakkutaikinasta voidellun kakkuvuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi täyte kakkutaikinan päälle. Ei haittaa, vaikka täyte ei olisi täysin tasaisesti levitettynä. Lisää seuraavaksi loppu kakkutaikina täytteen päälle ja laita kakku uuniin paistumaan noin 45 minuutiksi. Valmis kakku on pinnalta kauniin kullan ruskea, mutta kypsyys kannattaa vielä kokeilla puutikulla. Mikäli kakku ei ole kypsä, jatka paistamista vielä hetki.
Valmista sitruunasiirappi: laita pieneen kattilaan sokeri ja sitruunamenu. Lämmitä niin kauan kuin sokeri sulaa sitruunamehuun. Anna siirapin jäähtyä. Ota kypsä kakku uunista ja jätä jäähtymään vuokaan noin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen kippaa kakku vuoasta tarjoilualustalle jäähtymään. Kun kakku on jäähtynyt huoneen lämpöiseksi, taputtele kakun päälle sitruunasiirappiseos. Tässä voi hyvin käyttää esimerkiksi pullasutia, saa muuten kertoa, jos tällä oli joku järkevämpi nimi :D Tällä hetkellä ei tullut muuta mieleen.
Mielestäni kakku on parhainta seuraavana päivänä. Joten laitoin kakun jääkaappiin odottelemaan. Tuorejuustotäytteen takia jääkaapissa pidetty kakku on todella hyvä! 😊 Kakkuvuoka on Emma Ivane by Heirol -mallistoa. Mielestäni vuoka jo itsessään on erittäin kaunis ja sillä tehdyt kakut ovat aina onnistuneet erittäin hyvin. Idean tähän kakkuun sain alunperin Glorian ruoka & viini -lehden cappuccinokakusta, jossa makumaailma on hieman erilainen, mutta kakussa on myös ihana tuorejuustotäyte.