Taidetta seinälle: Osa 1.

Mikä sinusta on vaikeinta sisustamisessa? Minulle se on ollut sopivan taiteen löytäminen kotimme seinille. Tai siis sellaisen kauniin taiteen löytäminen minkä hankintaan minulla olisi tällä hetkellä myös varaa. Muussa sisustuksessa voin tehdä harkitsemattomia kokeiluja paljoakaan asiaa etukäteen puntaroimatta, mutta tuntuu siltä, että juuri seinällä olevan taiteen on oltava omasta mielestä erityisen ihanaa ja merkityksellistä. Taide on mielestäni ehkä tärkein yksittäinen oman kodin hyvän fiiliksen nostattaja. Taide on hyvin henkilökohtaista, sillä on erilainen merkitys kuin muulla sisustuksella. Taide on minulle samalla tärkein, mutta myös vaikein osa sisustamista.

Kirppiksillä käyn aina tauluvalikoimat läpi innolla. Joskus, mutta harvoin löytyy jotain kivaa. Tällaisen kokoelman sommittelin sohvan ylle. Sohva on muuten ostettu Huuto.netistä. Jos olisimme ostaneet sohvan uutena olisimme varmaan päätyneet vaalean harmaaseen sohvaan, mutta huh kuinka käytännöllinen tuo tummahko, kirjavan ruskea onkaan lapsiperheessä! Siinä ei edelleenkään näy tahran tahraa, vaikka siinä on ollut muovailuvahaa ja vaikka mitä. Kaikki pääliset ovat myös vesipestäviä. Sohva on suomalaisen Adean Band -malli.

taulut_1.jpg  Keskimmäinen taulu on rakkaan ystäväni tekstiilitaiteilija Anna Rantakosken kädenjälkeä. Ostin sen syntymäpäivälahjaksi miehelleni vuosi sitten. Taulu on tehty painamalla ja maalaamalla pellavakankaalle. Se on minulle monella tapaa merkityksellinen. Ensinnäkin se, että työ on lahjakkaan ystäväni tekemä on minulle tärkeää. Toiseksi sen aihe on koko perheellemme läheinen. Mieheni on puoliksi japanilainen ja taulussa on kolme Geishaa. Taulun aihe on “See no evil, speak no evil, hear no evil” yksi mieheni lempisanonnoista. Sen lisäksi, että taulussa on niin paljon merkitystä, on se mielestäni myös kaunis. Täydellinen taulu meille. Lisää ihanan Annan ihanaan taiteeseen voit tutustua Rantakoski Designs:in sivuilta täältä.  geishataulu.jpg Himoitsen myös toisen taiteilijaystäväni, räiskyvän Eliisa Tuiskun, näyttäviä töitä. Eliisan taidetta pääset ihailemaan täältä. Muista kuvan tauluista laitan lähikuvia ja kertomuksia seuraaviin postauksiin.  

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *