Tyttö sinä olet…

pääskysaari-horz.jpg

Kuulin tästä Jenni Pääskysaaren kirjoittamasta joka tytön voimakirjasta ensimmäisen kerran masukuvaajaltani Katjalta ja olin heti aivan myyty kovien kansien sisään kerätystä ”girlpower-meinigistä”. Oman kirjan hankinta unohtui kuitenkin tuolloin- arjen kiireiden keskellä. Tuttua eikö? 

Onni on kuitenkin oma sisko (”…sisko sisko sä olet kyllä minun makuuni..”), jonka mieltymykset liippaa aika läheltä meikeläisen omia. Eilen nimittäin sain muistutuksen siskoni instagrman-tilin kautta Pääskysaaren huikeasta kirjasta, josta haluan otteen tähän nyt lainata: ”Monien mielestä rakkaus on tekoja. Olen samaa mieltä, mutta mielestäni tarvitsemme tekojen lisäksi sanoja. On tilanteita, joissa on tärkeää sanallistaa asioita. Kiittää, kehua, onnittella ja antaa toisen kuulla, minkälaisia ajatuksia ja tunteita hän herättää sinussa. Sillä ihan jokaisella meistä on tarve olla rakastettu, pidetty ja arvostettu. Vaikka alitajuisesti tietäisimme, mitä läheisemme meistä ajattelevat, sanojen voimaa ei kannata aliarvoida. Voit testata tätä hyvin yksinkertaisella tavalla. Kun sinulla on erityisen mukavaa jonkun seurassa, sano se hänelle tai lähetä vaikka viesti, jossa kerrot, miksi nautit yhteisestä hetkestänne. Suraukset saattavat yllättää.

Entä milloin viimeksi sanoit itsellesi: ”Minä rakastan sinua”? Jos tänään tai viime viikolla, hienoa. Jos et muista tai et koskaan, se on hieman surullista. Sillä muita ja elämää voi rakastaa vasta, kun on oppinut rakastamaan itseään. Hyväksymään itsensä sellaisena kuin on, olemaan itselleen armollinen, nauttimaan omasta seurastaan ja peilikuvastaan, kohtelemaan itseään hyvin ja lempeästi. Sellaisen ihmisen seurassa on hyvä olla ja häntä ei voi olla rakastamatta. Ole siis rakastava myös itseäsi kohtaan. Se on eri asia kuin itserakkaus.” 

Kirjatilaus lähti samantien tuon edellisen tekstin luettuani, koska janoan malttamattomana lisää: lovetan jo nyt!

Loppuun vielä muistutuksen sana kaikille IhaNAISILLE  TYTTÖ SINÄ OLET TÄHTI 

(Postauksen kuvat on lainattu Pinterestistä.)

hyvinvointi mieli suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *