Matkakommelluksia – peruttu lento, vaan ei katkenneet siivet

Hahah, dramaattinen otsikko varsin dramaattisesti alkaneelle lomalle.

Matkamme alkoi aamulla kello kuusi kun lähdimme ajella köryyttelemään kohti Joensuun lentokenttää. Oltiin jo lähestulkoon perillä kun Finnairilta tuli viesti – Joensuu-Helsinki lento peruttu, bussikuljetus Joensuusta Kuopioon ja lento sieltä. Ei muuten mitään, mut oltas sit Helsingissä klo. 12.40 ja meidän lento maailmalle lähtee 12.35. Trallaa. Päätettiin lentää sit kuitenki Helsinkiin ja miettiä sit, että mitähän vittua.

(Saatiin me Finnairilta kaheksan euron pullakahvit. Siistiä.)

Picture_20170403_171246015.jpg

Harrastin puhelinrallia Finnairin aspaan ja Tjäreborgille siinä aamun ratoksi. Joensuu-Helsinki lento oli meidän oma erikseen varaamamme lento ja Helsinki-Verona pakettimatka Tjäreborgilta. Tästä syystä Helsingin päässä ei meitä odoteltu, Finnair ei ole mitenkään korvausvelvollinen ja Tjäreborgaan ei jonkin säännön vuoksi voinut vaihtaa lippujamme jollekkin seuraavalle lennolle, ei edes lisämaksusta.

Selvisipä siinä sekin, että koska missaamme menomatkan niin samalla myös maksamamme paluulento häviää automaattisesti *pufh* taivaan tuuliin. Hotellivaraus sentään säilyi.

Että mitähän vittua tosiaan, mutta yllättäin huumori ei kuitenkaan alkanut loppua. Kummallekkaan meistä ei juolahtanut mieleenkään jäädä kotiin surkuttelemaan menetettyä lomaa. Mehän hitto mennään!

20170403_172448.jpg

Saavuimme Helsinkiin samaan aikaan kun meidän olisi pitänyt olla istumassa koneessa matkalla Veronaan, mutta [lisää valinnaisia kirosanoja tähän]. No, jouduimme siis ostamaan uudet meno-paluuliput, mutta päädyttiin Veronan sijaan Venetsiaan huomattavasti edullisemman hinnan vuoksi.

Yksi ainoa pikkuruinen melkein alkanut kränä saatiin aikaiseksi siitä, että lennetäänkö tänään yötä vasten  vai vasta huomenna aikaisin aamulla. Minä pidin järkevämpänä lähteä vasta huomenna, koska väsynälkäkiukku ja 150 kilometrin ajomatka keskellä yötä Venetsiasta Sirmioneen hotellille ei houkutellu. Vaan Jerepä heitti ässän hihasta – ”jos mä tarjoon sulle hotelliyön Venetsiassa?” OMG! <3 Joten…tänä iltana (toivottavasti!!!) pääsemme Italiaan ja minä aion olla hieman viineissäni ja romantillinen.

Ja ai niin. Koska tässä ei vielä ole ollut tarpeeksi jännitystä, niin päätimme myös olla varaamatta yöpaikkaa Venetsiasta etukäteen. Aiomme vaan tupsahtaa paikalle ja toivoa, että jostain löytyy kiva vapaa huone. Seikkailu, sano!

Kommentit (5)
 1. Hitsi teillä on todellakin oikea asenne!

  Ja hei – reissun jälkeen just nää vastukset ja kommellukset tekee matkasta ikimuistettavan 😀

  1. Pitänee kirjoittaa jatkopostaus, sillä kommellukset eivät suinkaan loppuneet tuohon 😀

   Mut loppu hyvin kaikki hyvin. Saavuttiin lopulta Venetsiaan ja saatiin se huonekin. 🙂

  2. Pitänee kirjoittaa jatkopostaus, sillä kommellukset eivät suinkaan loppuneet tuohon 😀

   Mut loppu hyvin kaikki hyvin. Saavuttiin lopulta Venetsiaan ja saatiin se huonekin. 🙂

 2. Mitä tästä opittiin… Mene suoraan Helsinkiin kulkematta Joensuun kautta 😀
  Mutta eiköhän yö Venetsiassa korvaa alkumatkan sattumat..

  1. No juu, enpähän tiiä uskaltaako enää sitä väliä kulkevaan luottaa 😮 Tämän tästähän siellä jotain vikaavikaavikaa on ja nyt napsahti meijän kohdalle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *