Helppo pinaatti(/nokkos)-fetapiirakka
Järjettömän hyvä piiras, siis JÄRRRRRJETTÖMÄN hyvä! Tein viime viikolla töissä pinaatti-fetapiirakkaa ja hertsuikkeli sentäs pakko oli saada samaa herkkua sitten kotonakin. Edellisessä postauksessa kirjoittelinkin jo siitä, että meillä on nyt pakastimen ja kuiva-ainekaappien tyhjennysviikot meneillään. Tämä piirakka liittyy asiaan siten, että pohjan tarpeet löytyi kaapista ja viime kesänä kasvatetut ja kerätyt pinaatit, nokkoset ja ruohosipulit pakkasesta. Pinaatista ja nokkosesta oli tosin alunperin tarkoitus tehdä lettuja, mutta tässä torpassa lettukestit ovat lähestulkoon yhtä harvinainen näky kuin minä leipomassa pullaa, joten piirakkaan vei rehujen tie.
Kerroinko jo, että piirakka on siis ihan järjettömän hyvää? Sen lisäksi tosi helppotekoinen. Täytteen kohdalla en määriä mittaillut, vaan viskelin menemään summamutikassa ja tosiaan pinaatin lisäksi piirakkaan meni myös köntsä nokkosta ja ruohosipulia. En myöskään lisännyt pohjaan suolaa, sillä voi ja feta toivat mielestäni suolaisuutta aivan tarpeeksi. Kirjoittelen kuitenkin tähän reseptin sen mukaisesti kuin se kuuluisi tehdä.
Tarvitset nämä:
Pohja:
100 g margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoa
½ dl kylmää vettä
½ tl suolaa
Täyte:
150 g fetajuustoa
150 g pinaattia
100 g sipulia
3 kananmunaa
2 dl kermaa
mustapippuria
Tee näin:
Sekoita pohjan aineet nopeasti sekaisin, älä vaivaa. Painele vuokaan (halk. noin 27cm). Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Esipaista suoraan kylmästä 200 asteessa n. 10 min.
Paloittele feta ja silppua sipuli. Laita vuokaan feta, pinaatti ja sipuli. Mausta pippurilla. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat ja kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteessa 45-55 minuuttia.