Vanilja-punaherukka -vispipuuro [pakastimen tyhjennystä]

Pakastimen ja kaappien tyhjennys on edennyt suunnitelmien mukaan, jipii! Listaneurootikkona olen saanut kokea tyydytystä kun olen päässyt viivailemaan yli/vähentämään määrästä x erilaisia pakastimessa lojuvia ja unhoitettuja tuotteita, jipii x 2!

Ajankohtaista eli ei, päätin jakaa herrrrkullisia ohjeita täälläkin. Tämänkertainen resepti koskee siis punaviinimarjojen hävitystä. Marjojen sun muiden osalta vilisee lehdissä reseptejä loppukesäisin ja syksyisin, mutta kuka meitä hampstereita muistaisi keväällä? NO MINÄ MUISTAN! 😀 En varmasti ole ainoa, jolla lojuu edellisvuotista satoa vielä pakastimen perukoilla ja pää lyö tyhjää (tai jopa täydellistä unohdusta purkkien ja purnukoiden olemassaolosta, nimim. ai meillä on raparperiakin?) siitä, että mitä niistä tekis.

DSC_0019.JPG

Etenkin punaviinimarjat on meillä jokavuotinen ongelma. Pidän niistä paljon sellaisenaan ja tuoreeltaan tuleekin jonkin verran syötyä. Mutta ei niitäkään nyt loputtomasti jaksa puskasta suoraan naamaan vetää! Anoppilassa on useita punaherukkapehkoja ja ne tuottavat hillitöntä satoa, mutta ketään ei kiinnosta. Minulla puolestaan ei anna sielu periksi heittää isoja, pulleita marjoja harakoille ja joka vuosi käyn sitten pelastamassa muutamia litroja meille pakastimeen…ja sitten ne jää sinne. En vaan kertakaikkiaan keksi mitä ihmettä niistä tekisi. Pari kertaa olen leiponut valkosuklaa-punaherukka-kakkua, mutta ei nyt herkkujaan voi (ai eikö voi?) ihan aina olla leipomassa. Smoothiessa tai rahkoissa en punaherukoista tykkää tai ainakaan vastaan ei ole tullut sellaista tajunnanräjäyttävää reseptiä, johon saisi nuita hukattua (vink, vink!). Mutta sitten välähti!

Löysin todella hyvän ohjeen vanilja-punaherukka-vispipuuroon ja wuhuuu, se oli ja tulee olemaan marjojen menoa! Vispipuurossa punaherukoiden kirpsakkuus hälvenee ja vanilja maistuu ihanan voimakkaasti. Keittelin puuron tuplana, joten heti pääsi jo yhdestä rasiallisesta marjoja eroon. Jouduin tosin asiakseni ostamaan (tummia) mannaryynejä ja se ei sinällään oikein istu tähän tyhjennä-kaapit-filosofiaan, muuuutta…pieni hinta siitä, että jatkossa tiedän mihin marjani tungen! 🙂

DSC_0030.JPG

Jee jee! Tänä vuonna tosin on vielä enemmän jeejee:tä luvassa, sillä meillä on nyt MEHUMAIJA. Pääsen siis hakemaan vieeeeelä enemmän pulskeita punaherukoita turvaan kun ne voi surauttaa mehuksi eikä tätä marjaongelmaakaan silloin pääse syntymään. Jee!

Seuraavaksi minulla on hihassa todella herkullisen ja hieman erilaisen raparperipiirakan ohje. Siitäkin teen postausta sikälimikäli leivonnassa onnistun eikä seurauksena ole keittiössä räjähdys, ja pään sisällä toinen. 😀

Suolaisista jutuista tulossa on vedetään-hatusta-uunimunakkaan ohjetta. Mitä-kaapista-löytyy-vuokaleipää en ole ehtinyt leipomaan ja tuskin ehdin vielä ensi viikollakaan, mutta eiköhän se sekin joskus tässä torpassa valmistune. Näitä odotellessa kannattaa tsekata pakastimentyhjennysviikkojeni ensimmäinen jakoon laittamani resepti helppoon pinaatti(/nokkos)-fetapiirakkaan. Se oli ihan JÄRRRRJETTÖMÄN hyvää! (En oo varma muistinko postauksessani asiasta mainita.)

Kommentit (4)
  1. Oi vispipuuro on tosi hyvää. Tänä vuonna tehty jo monta kertaa ja vielä onneksi löytyy pakkasesta puolukkaa ja punaherukkaa. Minäkään en ole vaniljaa lisännyt joukkoon, pitääpä testata.

    1. Itsekin tämän postauksen jälkeen lisää keitellyt, ja vielä olisi nyssäkkä-pari herukoita jäljellä, nomm! Ja vanilja sopii tähän erinomaisesti! 😛

  2. Mäkin olen tehnyt punaherukoista vispipuuroa, mut vaniljaa en ole tajunnut laittaa. Jospa seuraavaksi niin…Vispipuuro on niin hyvää!!

    1. Vanilja sopi tähän kyllä tosi tosi hyvin! 😛

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *