Vedetään-hatusta-uunimunakas (+ miksi darra kestää nykyisin kaksi päivää?)

Lauantaina oli bileeeeet, jotka aiheuttivat ensin pienimuotoista paniikkia allekirjoittaneessa, mutta osoittautuivat ihan sikasikahauskoiksi (ja tekoripset lensi bilepaikan roskikseen ennen baariketkutuksille lähtöä, ei enää kestäny hermo). Mutta miksi, oi miksi ja MILLOIN sitä itsestä on kuoriutunut niin vanaha riähkä, että kaksipäiväiset tarkoittaa nykyisin ihan jotain muuta kuin ennen…

Lauantai-ilta vs. maanantai-ilta. Oh noes…

17440399_811214165692246_1724673022_n.jpg

No jokatapauksessa, sunnuntai-aamuna  iltapäivänä kerättyäni itseni sängyn pohjalta syntyi vedetään-hatusta-uunimunakasta. Pakastimen tyhjennykset jatkuivat siis jäätävästä olotilasta huolimatta.

Vuokaan heitin pakastimesta kaivetun paketillisen vanhan ajan nakkeja (muutama saattoi eksyä kitusiin esimaistelun merkeissä sellaisenaan), kourallisen vihreitä pitkiä papuja ja kourallisen maissia. Lisäksi silppusin mukaan punasipulin ja vihanneslootaan unohtuneen puolikkaan paprikan ja komeuden kruunasi fetan jämät. Tykkään itse oikein mehevän paksusta uunimunakkaasta, ja koska talven jäljiltä kananmunatehdas alkaa taas painaa duunia täyttä höyryä, niin 2,5 desin kolmen juuston kermaan upotin en sen vähempää kuin kymmenen kananmunaa. Kaadoin kerma-munaseoksen täytteiden päälle, pyöräytin sekaan pippurisekoitusta myllystä ja annoin munakkaan muhia 200 asteessa reippaan puolisen tuntia.

17439905_811212699025726_571615603_n.jpg

Kuva valmiista on maailman rumin eikä juurikaan herätä ruokahalua, sillä en krapuloissani nälkäisenä jaksanut säätää. Kuva napattu ihastuttavassa liesarin valossa ja sen on näkönenkin. Vaan makuhan se on tärkein ja tuolla hetkellä myös suolainen, mehevä, rasvaa tihkua ape oli justiinsa eikä melkein nappiin!

17410230_811212662359063_1857796365_n.jpg

 

Kommentit (2)
  1. Itse kärsin pahanlaatuisesta kasvisintoleranssista ja ikävä kyllä munakaskin on ruokalistalla ruokia, joita olen luvannut maistaa, kun AM, joka perheemme ruuanlaittaja, sen tekee uuden innovaationsa mukaisesti. Meillä nimittäin puhuttiin munakkaasta ja sen tekemisestä juuri eilen. ”Yäk en tykkää” -reaktioni sai aikaan melkein riidan ja sen välttämiseksi lupasin maistaa.

    Mutta siis itse asiaan josta piti kirjoittamani: luin munakkaastasi AM:lle ja jos en olisi muistanut mainita, että se oli tehty JO sunnuntaina, niin varmaan olisi startannut meidän Gunnar pihasta ja pelkän tuoksun perusteella lähtenyt suunnistamaan kohti Pöpelikköä….. Välimatkalla niin väliä, kilometri sinne tänne 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *