BLM

Black Lives Matter

Me ollaan kaikki varmasti ainakin vähän, nähty otsikoita siitä mitä Amerikassa tapahtuu, ja mikä on saanut tän aikaan.

Tää asia saa mut tunteen niin pahalta, enkä voi edes kuvitella miltä heistä tuntuu. Heidän läheisistä, ja koko siitä ryhmästä. Joidenkin mielestä ei pitäis puhua, kun ei tiedä asiasta, tai ei asu siellä, mutta mä en voi olla hiljaa.

Mulla ei ole tasoa millä puhua, että vaikuttaisin muihin ihmisiin, mutta mun on silti puhuttava siitä. Että vaikka asuis muualla kun Amerikassa, niin pitää pohtia mitä se oma sosiaalinen asema on. Jos oot ihminen ketä moni seuraa ja kuuntelee, niin mihin sitä oikeesti uskoo? Koska nyt ei oo aika olla enää ’ei rasisti’ vaan nyt pitää olla rasismia vastaan, ja mun mielestä aina olis pitäny olla.

Se määrä mitä Amerikassa kuolee mustia ihmisiä, ja kuinka paljon niitä pahoinpidellään, on käsittämätön.

Miten ihonväri voi olla niin suuri vihan aihe?

Ja se miten paljon huonommat edut ja mahdollisuudet heillä on elämässä verrattuna valkoiseen.

Ja sit vituttaa, kun tulee nää ’All Lives Matter’ ihmiset pölöttään naamalle.

Black Lives Matter, still

Mä oon vihainen. Ihmiset joita mä tunnen, ovat vihaisia. Tän ei pitäis tapahtua.

”Riot is the voice of the unheard”

Sitä ihmiset sanoo, ja puhuu, että jos he haluis oikeasti oikeutta, niin protestointi, mielenosottaminen ei auta asiaa. Ja onhan totta sekin, että moni on käyttänyt tätä aikaa nyt hyväkseen tehdäkseen rikoksia, ja ne yhdistetään tähän.

Mutta puhuttiin mun miehen kanssa siitä, että nytkin se yks poliisi joutu vastuuseen teoistaan koska siitä tehtiin näin iso numero. Ja sekin on raivostuttavaa. Sen olis pitäny joutua oikeuden eteen samantien. Ja sitten on kuulemma kolme muuta poliisia, jotka vaan katto vierestä.  Että miten näiden ihmisten pitäis toimia? Jos nämä mielenosoittajat olisivat rauhallisina, ja puhuisivat normaalisti, ei mitään tapahtuisi koska heidät sivuutetaan kokonaan.

Mä en vaan pysty käsittämään tätä asiaa..

How is one life worth less than another?

Miksi jonkun elämä olis muka vähemmän arvokas kun mun, koska he ovat iholtaan tummia? Miksi heidän pitää kokea kaikkea väärää, vain koska heidän ihonvärinsä on tumma?

Ja rasismia on kaikkialla. Ja mä en siedä sitä yhtään. En oo ikinä sietänyt, mutta ennen olin niin ujo, etten uskaltanu sanoa vastaan. Mutta ei enää.

Mitä minä voin tehdä?

Mä en voikkaan tehdä mitään. Mä voin vaan avautua mun omat ajatukset tänne, ja toivoa, että jos joku lukee tän, niin tässä on linkki Amnesty Internationalin sivulle tästä aiheesta:

https://www.amnesty.ie/george-floyd/

Sen jos allekirjottaisit. Että poliisit ja mahdollisesti poliisilaitos joutuisi kärsimään seuraukset tästä kamalasta teosta. Koska kukaan, ei ansaitse tätä. Ja valkoisella ihmisellä ei edes ole tämänlaista vaaraa, heitä ei kohdella näin pahasti. Vaikka heidät pidätettäisiin, ei kukaan pidä polvea kurkulla, tai ei heitä pahoinpidellä vaikka he makaavat rauhallisesti maassa.

Mitä minä voin tehdä? Puhua, lahjoittaa, etsiä tietoa. Monet tunnetut ihmiset ovat auttamassa tämän asian puolesta. He lahjoittavat, he puhuvat ja he tuovat asian esille. Koska näitä asioita hyssytellään aivan liikaa.

Puolusta vähemmistöjä. Näitä asioita ei saa sivuuttaa tai tämänkaltaiset rikokset eivät ikinä lopu.

Tämä on niin iso asia, etten osaa edes kirjottaa kaikkia asioita ylös. Mutta olen vihainen ja tulee sairas tunne mahaan ja koko kehoon kun ajattelen asiaa. Enkä edes vihainen, raivoissani. Miten näitä asioita sattuu 2020? Miten ja miksi joku pääsee käyttämään virkansa etuoikeutta ja valtaa näin väärin, jatkuvasti?

En ymmärrä, enkä pysty ymmärtämään, mutta mä yritän auttaa, jos vain pystyn.

-S

Kommentit (1)
 1. Lasse Laaksonen
  5.6.2020, 20:14

  ”Ja sit vituttaa, kun tulee nää ’All Lives Matter’ ihmiset pölöttään naamalle.”

  Ahaa, eli susta mustien henki on erityisen arvokas?
  Sori kultsi pieni jos sua vituttaa todellisuus. Todellisuus voittaa aina.

  Eli olet siis rasisti valkoisia kohtaan.
  Valkoisia kuolee myös.
  HE ottavat vastuun kuolemista IHAN ITSE. Mustat itkevät ”rasismia”.

  Mustat ovat ongelmissaan yksin koska heidän yhteisönsä ei pidä huolta itsestään sekä vilisee rikkoutuneita perheitä, jengiläisiä ja rikollisia.
  Ihaillaan jengiläisyyttä ja rikastumista jne.

  Opi ja itke.

  PS. nuo asiat eivät oikeuta tietenkään poliisin tai kenenkään tappamaan ketään

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *