Kaikkien aikojen wingisit ja nuijat

Grilli.JPG

Hankimme kesäkuun alussa ilman suurempia ennakko-odotuksia Risto Mikkosen Koko Vuoden Grillauskirjan ja jo muutaman mökkiviikonlopun irjan testaamisen jälkeen voi todeta kirjan tarjoavan kokeneemmallekin grillaajalle inspiraation lähdettä. Kirja on rakenteeltaan selkeä; jokaiselle ”pääraaka-aineelle” on pyhitetty oma lukunsa. Kirjan kuvitus on upea, mutta visuaalinen ulkoasu verottaa paikoittain luettavuutta. Kaiken kaikkiaan kirja on kuitenkin rahansa väärti.

 

Pääkokin ollessa suuri wingisien ystävä ja tilaillut niitä vuosien varrella useammassa ravintolassa Pohjois-Amerikkaa myöten, päätimme ensimmäisenä testata buffalo-wingsejä ja piimämarinoituja broilerin nuijia. Muokkasimme hieman kirjassa olleita reseptejä omien mieltymyksemme mukaan.

annos.JPG

Broilerin Nuijat:

2kg hyvä laatuisia broilerin nuijia

2-3dl piimää

2 sitruunan kuori

2 sitruunan mehu

2 ruukkua korianteria hienonnettuna

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna reilu pala inkivääriä raastettuna/hienonnettuna.

Tämä on hyvin yksinkertainen resepti, eli yhdistä vaan kaikki ainekset ja sekoita. Lisää nuijat reilun kokoiseen pakastepussiin tai kahteen erilliseen pussiin, mikäli ei löydy tarpeeksi isoja pakastepussa ja sekoita piimämarinadi joukkoon. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Ennen grillaamista muista pyyhkiä marinadi pois nuijien pinnalta. Grillaa ensin suorassa lämmössä, kunnes nuijissa kaunis väri ja siirrä sitten epäsuoraan lämpöön / ylätasolle kunnes ne ovat kypsiä. Noin 40min riippuen grillin kuumudesta.

 

Buffalo Wingsit:

2kg hyvälaatuisia broilerin siipipaloja

Kastike:

2 dl Siipiveikkojen kastiketta

2dl sweet chili kastiketta

2dl sulatettua voita 1tl suolaa

1/5 nippua ruohosipulia wingsien koristeluun

Yhdistä kulhossa kaikki muuta aineet paitsi voi. Sulata voi ja sekoita se loppujen aineiden kanssa ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Grillaa siipiä suorassa lämmössä kuumassa grillissä noin viisi minuuttia. Voitele siipiin reilusti buffalo-kastiketta ja siirrä epäsuoraan lämpöön. Sulje grillin kansi. Anna kypsyä noin 30min tasasin väliajoin siipiä käännellen ja kastiketta voidellen päälle. Nostele siivet kulhoon ja kaada joukkoon 2dl buffalo-kastiketta ja sekoita kunnolla.

Sitten vaan tarjoilet siivet ja nuijat aurajuusto-kurkkusalaatin sekä kylmän oluen kera ja avot!

Olutsuosituksena toimii Stallhagenin Honungsöl!

 

Aurajuusto-kurkkusalaatti:

1 kurkku pilkottuna 1*1cm kuutioiksi

100g aurajuustoa 3rkl rypsiöljyä

½ nippu ruohosipulia hienonnettuna, suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta

 

Respeti pääsee ehdottomasti jatkoon ja tulemme tekemään tätä jatkossakin, vaikkakin sydän ja verisuonitautiliitto tuskin tätä respetiä suosittelekaan. Kannataa kokeilla ja kuulisimme mielellään myös sinun suosikki wingsiohjeen sekä mielipiteesi tästä ohjeesta.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Koti Ruoka ja juoma DIY