Hobak Buchim, korealaiset kesäkurpitsapihvit

Vaikka korealaiset mieltävät erilaiset pannulla paistettavat läpyskät mielellään nimellä jjeon, pannukakku, niin kesäkurpitsan kanssa asia on toisin. On toki olemassa myös se kesäkurpitsa-jjeon (hobakjjeon), mutta sillä viitataan yleensä kesäkurpitsasiivuihin, jotka on pyöräytetty friteeraustaikinakulhon kautta pannulle sirisemään. Tämä resepti (hobak buchim) sen sijaan on pilkotusta kesäkurpitsasta väännetty lätty, tai itse puhuisin mieluummin pihvistä. Yksinkertaista, helppoa, nopeaa ja hyvää. 

IMG_3626.JPG

 

Omissa pihveissäni oli kesäkurpitsan lisänä vain sipulia, mutta voit toki laittaa sekaan myös valkosipulia, ruohosipulia tai yrttejä oman maun mukaan. 

HOBAK BUCHIM eli korealaiset kesäkurpitsapihvit

2-3 annosta

½ iso kesäkurpitsa (tai yksi pienempi)

½ tl suolaa

1/4 sipuli

3/4 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

öljyä paistamiseen

Kastike:

1 rkl soijakastiketta

1 tl viinietikkaa

1 tl vettä

½ tl sokeria (tai hunajaa)

ripaus pippuria

Leikkaa kesäkurpitsa julienneksi eli tulitikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta raastimen isolla terällä. Itse käytän mieluusti raastinta sen nopeuden ja massan tasaisuuden vuoksi, mutta julienne-tyyppiset pihvit ovat kyllä lopputuloksena kauniimman näköisiä erottuvine kesäkurpitsasuikaleineen. Hienonna sipuli (tai käytä siihenkin raastinta). Ripottele kesäkurpitsan päälle suolaa ja anna vetäytyä noin kymmenen minuuttia. Puristele sen jälkeen varovasti kesäkurpitsasta irtoava neste pois, jotta pihvimassasta tulee hieman rapeampaa ja paremmin koossa pysyvää. Lisää sipuli, kananmuna ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

IMG_3623.JPG

Lisää pannulle öljyä ja muotoile massasta pihvejä. Voit myös tehdä muutaman suuren lätyn, mutta itse suosin pihvimallia, koska se on huomattavasti helpompi kääntää. Säädä lämpötila keskilämmölle, jotta pihvit eivät pala pinnalta. Paista pihvejä pari minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin ruskea. 

IMG_3625.JPG

Nauti kypsät pihvit kastikkeen kera joko lisukkeena tai välipalana. Myös kylmät pihvit maistuvat, mutta parhaimmillaan hobak buchim on juuri pannulta otettuna. 

IMG_3633.JPG

 

 

Kommentit (6)
  1. Montako pihviä tuosta suunnilleen tulee? Saman verran kuin kuvassa?

    1. Muistaakseni tuosta tuli muutama pihvi enemmän kuin kuvassa, ehkä 6-7 kappaletta. Olivat keskimäärin lättypannulätyn kokoisia, sillä pienempinä ne ovat mielestäni helpommat kääntää hajoamatta. Pihvit ovat aika kevyttä kamaa (ellei käytä hurjasti voita / öljyä paistamiseen), joten ainakin itselleni tuo 4-6 pihviä menee helposti yhdeltä istumalta alas 😀

  2. Kiitos reseptistä! 🙂
    Nämä maistuivat minulle hieman varioiden: vaihdoin jauhoiksi grahamjauhot ja lisäsin korianteria ja valkosipulia sekä paistaessa pihvien päälle seesaminsiemeniä. Dippasin vuorotellen Maggin kastikkeeseen (se klassinen aasialainen soija-maustekastike) ja aasialaiseen chilikastikkeeseen ja maistui todella hyvälle! (Ensi kerralla ajattelin korvata jauhot vielä kik-herneillä.)
    NAM!

    1. Kuulostaa hyvältä (ja terveellisemmältä!) vaihtoehdolta. Tuo korianteri voisikin olla hyvä lisä, mutta sitä on täällä niin hurjan vaikea löytää 🙁 Kikherneetkin sopivat varmasti joukkoon. Kesäkurpitsa on siitä ”kiitollinen”, että sen maku on aika mieto, niin on helppo varioida ilman, että menee ihan sekametelisopaksi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *