Se pitää kyllä itsestään huolen

matt1.JPG

 

Katsokaa taivaan lintuja, eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän Taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut!

matt2.JPG

Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?

 

matt3.JPG

 

Mitä te vaatetuksesta huolehditte? Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä.

 

matt4.jpg

 

Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!matt5.jpg 

 

Älkää siis murehtiko: ’Mitä me nyt syömme?’ tai ’Mitä me juomme?’ tai ’Mistä me saamme vaatteet?’ Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä.

 

 

matt6.jpg

Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.matt7_0.jpg

 

Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.

 

 

Koulua on enää viikko jäljellä, jonka jälkeen olisi tarkoitus poistua Camerinosta. Sen jälkeinen aika jännittää tosi paljon, mieli tekisi kauheasti lähteä Bolognaan takaisin, mutta en sitten tiedä mitä siellä teen. En tiedä riittääkö kielitaito töiden tekemiseen Italiassa, vaikka kuinka haluaisin… tai löydänkö mä kämppää sieltä, lokakuu kun ei ehkä ole kaikista otollisin aika etsiä yliopistokaupungista huonetta. Älytön stressi iskee välillä että mitä jos en pärjääkkään.

 

Käytiin eilen Frati Cappuccini -luostarissa, kuvat sieltä. Syksyinen Italia on hurjan kaunis. Tajusin myös, että mulla on paljon opittavaa niiltä fransiskaani-munkeilta. Että kullekkin päivälle riittävät kyllä ihan vaan sen omat murheet.

Kommentit (2)
  1. Ihana kirjotus! onnea tulevaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *