Blini-ilta ystävien kanssa

Vietimme ystävänpäivän iltaa samalla porukalla, jolla olimme Etelä-Afrikan matkalla. Olipa hauska nähdä pitkästä aikaa - kaksi Afrikan valloittajaamme ovat siis juuri kotiutuneet turvallisesti koti-Suomeen. Kapkaupungin jälkeen he matkailivat vielä kymmenen viikkoa lähimaissa, listalla oli muun muassa Malawi, Zimbabwe, Botswana, Zambia, Angola, Namibia... Wau. Vaihdoimme siis näitä kuulumisia ja kokemuksia blinien äärellä.

Saimme inspiraation tehdä mokkapaloja viemisiksi.


Vähän laadunvalvontaa leipoessa, raakaataikinaa pitää saada aina maistaa ;)

Nespresso-kone on muuten kätevä myös leipoessa, saa sopivan määrän vahvaa kahvia.

Kuorrute on mokkapalojen tärkein osuus ja sen pitää onnistua. Teemme aina puolitoistakertaisen kuorrutteen, tomusokeria säästelemättä ;)

Ystävänpäivä-twisti, sydämen muoto.

Laaduntarkkailu jatkuu kylmän maidon kanssa (tarjoiluehdotus).

Leipomisesta uupunut. Zaran kauluspaitaa koristaa kirahvit teemaan sopien (ja verhoihin ;)). Vyö/Loewe, tuoksut/Bottega Veneta.

Tervetuloa takaisin kotiin! Ja pusuja ystävänpäivänä.

Blinien paiston aika, kaikki osallistuu.

Käykää pöytään!

Aapo?

Kevyet blinithän vaativat toki lisuketta: savulohta ja -siikaa, mätiä, suolakurkkuja, sienisalaattia ja tietenkin smetanaa. Rohkeimmille oli vielä ekstravoisulaa.

Chenin Blanc oli viinisuosikki Etelä-Afrikassa.

Ja lopputulos meidän leipomuksista.

Tässä vielä pieni paistattelija tältä päivältä. Maddy ei yleensä niin makaile auringossa, mutta tämä pimeys on saanut näköjään senkin arvostamaan ihmeellistä valoilmiötä, josta saatiin nauttia ihanasti tänään. Ja nyt menenkin leikkaamaan nuo kynnet... :)

PS. Vielä ehdit osallistua Balmuir-arvontaan!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

No nyt on kyllä sellaiset herkut pöydässä, että! Rupesi tekemään mieli blinejä kaikkine lisukkeineen

Mikko – Private Blend

Herkkuja kyllä riitti! Nam.

Marjukk (Ei varmistettu) Http://fabfortysomething.blogspot.com

Mokkapalojen laadunvalvonta -hihi, kyllä tirskutti! Mokkapalat ovat niin hyviä. Noista sydänmuottien jämistä voi tehdä cakepopseja, lisää tuorejuustoa ja dippiä suklaaseen, nami!

Mikko – Private Blend

Tietenkin ;) Niin, vaikka niitä tuli napsittua jo, että ei niistä montaa cakepopsia jää...

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

vau ! Käytiin eilen Anttilassa, tai kodin ykkösessä, mutta näin mielenkiintoiset verhot ja olivat ihan kädessäkin jo, kunnes päätin vielä miettiä. Meillä on kaikki verhot tosi kivoja, esim olohuoneen ja makkarin verhot ovat olleet yötä päivää 2 vuotta käytössä, kun tykkään täysiä.
Mutta ehkä käyn hakemassa myös samanlaiset varastoon kun haluan vaihtelua. Kivat joka tapauksessa ! Ja nimi passaa sinulle.
Salmonella-vaara on oikeasti olemassa, esim itäisestä naapurimaasta jos tuo kananmunia, niitä ei sais raakana maistella, mutta Suomessa tavataan salmonellaa niin harvoin, että anna mennä vaan. Ihania kuvia, herkullisen näköistä. Nam !
Samaisessa kaupassa näin myös lettulaudan, eli lauta, jossa on 6 koloa ja sillä on kätevä tehdä lettuja. Ei tartu jne. Meillä oli samanlainen, mutta se meni rikki. Käytettiin liikaa. Toisaalta blinipallu vie vähemmän tilaa kaapissa.

Mikko – Private Blend

Ja muista käydä nyt katsomassa Eurokankaan verhot! Siniset Alexander McQueenin verhot - muistaisit aina minut kun näet ne. Sehän olisi ihanaa, eikö? ;) 

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://www.masutoaitemu.wordpress.com

Ooh, aivan mahtavat ruoat teillä! Ja todellakin mokkapalojen kuorrute pitää tehdä moninkertaisena - jos noudattaa yleisiä ohjeita saa vain säälittävän ohuen kerroksen, josta ei tule kuin vihaiseksi. :-D

Mikko – Private Blend

Oli kyllä, nam. No niinpä - ihan samaa mieltä! Sama pitää muistaa porkkanakakussa. 

Katja/Hattaraa (Ei varmistettu) http://keskiluokkaista-hattaraa.blogspot.fi/

Oi, nam. Sekä blinit että mokkapalat maistuisivat vaikka heti :D

Mikko – Private Blend

:) Ei huono menu!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.