Buongiorno!

Eilen alkoi uusi harrastus - sain viimein toimittua tarpeeksi aikaisin ja ilmoittauduttua italian kurssille. Tuo on ollut listalla jo hetken, perinteisesti :) Mutta olen ollut aiemmin vähän huonoon aikaan liikkeellä. Mikä parasta, ilmoittauduimme tuonne yhdessä, miten ihana keski-ik...joutilasta.
Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi istunut pulpetissa tai varsinaisesti opiskellut jotakin uutta. Ihan mielenkiintoista nähdä, miten tauko on vaikuttanut. Opiskeluaikana tuota sai tehdä ihan tarpeeksi ja silloin siitä katosi ehkä ajoittain into. Josko työvuodet olisivat tehneet hyvää myös uuden oppimisen kannalta. Minulle ei ole myöskään hirveän hyvä kielipää, joten joudun tosiaan paukuttamaan kaiken päähän...
Joka tapauksessa tuo on ihan hauskaa tekemistä ja vastapainoa iltaisin, jos sitä muutaman sanan ja lauseen oppisi samalla.

Kokosin itselleni motivaatiokuvia aiemmilta Italian reissuilta, nämä voisivat auttaa vähän :)


Ehkä siis seuraavalla kerralla viinin tilaaminen onnistuu italiaksi? 

Tai jos oikein hyvin menee, niin vaikka kaupassa asioiminen - eikö se ole sellainen peruskurssin juttu? Prada. Etsin uutta laukkua.

Kommentit

sonsaa (Ei varmistettu)

Oi oi, italian opiskelu on ollut mullakin jo pitkään haavelistalla. Ehkä vielä jonakin päivänä!

Mikko – Private Blend

Se on tosiaan ollut itselläkin pitkään listalla. Ei muuta kuin kursseja katsomaan!

sonsaa (Ei varmistettu)

Suunnitelmissa on! Kunhan vaan saa tuon gradun ensin pakettiin niin omatuntokin antaa myöten :D

Mikko – Private Blend

No siinä riittää puuhaa, ja sitten sinullekin ansaittu opiskelutauko ennen italiaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä se opiskelutauko on tainnut olla tässä jo ennen gradua ;) Nyt on jo kova into oppimaan uusia asioita!

KristinaS (Ei varmistettu)

Hauskaa kuulla että olet innostunut italian opiskelusta! Tykkään itsekin italian kielestä todella paljon, olen lukenut sitä pariin otteeseen mm. työväenopistossa, ja haaveilen jatkuvasti paluusta takaisin kurssille kunhan vaan aikataulut antaisivat myöten. Sitä ennen koitan ylläpitää muutaman sanan sanavarastoani satunnaisilla Italian reissuilla ja osittain myös työn kautta.

Läksyjen teon ohella kannattaa kuunnella italiankielistä musiikkia, ja lueskella vaikka netistä niiden biisien sanoja samalla. Mielestäni se auttaa paljon siinä että korva tottuu kielen rytmiin, oppii kuulemaan mihin yksi sana loppuu ja mistä seuraava alkaa, ja millä tavalla mitäkin usein toistuvaa sanaa painotetaan..... Ja itse asiassa yllättävän monessa italialaisessa balladissa on paljon sellaisia sanoja jotka tulevat jo peruskursseilla tutuiksi! On helpompi muistaa uusia sanoja sitten oppitunneilla, kun on niitä jo joissain lauluissa kuullut :)

Tsemppiä italian opiskeluun, olisi kivaa kuulla myös jatkossa miten opintosi edistyvät :)!

Oscari (Ei varmistettu)

Ja mainiota on aloittaa sillä oikealla Olen italialainen laululla. Se löytyy sivulta tekstitettynä: https://www.youtube.com/watch?v=DlOO-EkdTCM

Ja mikä parasta, siinä on todella huipputeksti, itsekriittinen ja jopa hausta. Sit' on kuunneltu oli 25 miljoonaa kertaa.

Mikko – Private Blend

Ihan kuin olisin kuullut tästä jonkin kotimaisenkin version ;)

Mikko – Private Blend

Kiitos tsempistä ja vinkeistä :) Tuo on hyvä vinkki, olinkin vähän pihalla juuri tuosta lausumisesta ja mitä kirjaimista jää sanomatta ja miten c, ch, ss, menevätkään...
Pitää ehdottomasti laittaa päivitystä edistymisestä.

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Mä ehdottomasti aloitan uuden harrastuksen kun saan vanhan harrastuksen, eli koulunkäynnin pakettiin. Oppari on vieläkin tekemättä...

Iltalukiossa aloitin joskus ranskaa, mutta siellä tahti oli niin nopea, varsinkin kun joka kerta ei tunnille töiden takia kerennyt, se ei minulle sopinut lainkaan.

Mikko – Private Blend

No ihan ymmärrettävää, että ei tarvitse nyt miettiä, mitä vapaa-ajalla tekee. Ja pieni tauko opiskelusta tuon rutistuksen jälkeen voi tehdä myös hyvää.
 

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.com/?m=1

Bravo Mikko, in bocca al lupo! Amo l'Italia e la lingua italiana! Vorrei viaggiare a Riviera autunno... Sono passati quasi tre anni da quando sono stata in Italia l'ultima volta!

Mikko – Private Blend

Crepi il lupo! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.