Pääsin töiden puolesta jokin aika sitten erikoiselle illalliselle, jolla esiteltiin, miten gourmet-ruokaa saa valmistettua kahvinkeittimellä. What?!
Jutun taustalla on savolaiset kaverukset, jotka ovat ideoineet ja toteuttaneet tämän hieman erilaisen kokkailukonseptin. Nyt Moccamaster-mestarit ovat koonneet vinkit ja reseptit keittokirjaan, jossa esitellään, miten valmistaa erilaisia kolmen ruokalajin menuita kahdelle, kahvinkeittimellä.Kuka olisi arvannut, että tällainen monitoimikone löytyy valmiina keittiöstä?
Ajatus kuulostaa kieltämättä aluksi hieman erikoiselta, mutta esittelyn jälkeen voi sanoa sen toimivan. En tosiaan ole ajatellut, että vesipannun kuumassa vedessä voisi kypsyttää sisäfileen tai lohen parissakymmenessä minuutissa 😉
Katso, jos et usko – alla kuvia todisteeksi ja konseptin nettisivuilta löytyy lisää kuulumisia ja videoita. Itse ajattelin kirjaa lahjaideaksi parille hifistelijälle, joilla on jo kaikkea.

Tässä kuvia kokkailuista, ja hyvää oli!
 |
Keittiömestari Aki Hiltunen esitteli kirjaan koottujen reseptien toteutamista käytännössä |
 |
Liekitystäkin kokeiltiin, ja se kyllä toimi (ei kotona testattavaksi) |

 |
Lopputuloksena sisäfileetä ja porkkanapyreetä |
 |
Kampasimpukat paistuivat oikein kauniisti vastuksella |
 |
Tekijöillä on toki pilkettä silmäkulmassa |
 |
Pannussa kypsyy tasaisesti myös lohi tai ankka |
 |
Lohi à la Moccamaster |
Kokkailuelämyksen lisäksi myös tila oli minulle uusi tuttavuus. Tilaisuus pidettiin Kokkikoulu Espassa, jossa voi myös järjestää illan kokkailemalla yhdessä paikan kokin kanssa ohjatusti ja nauttia illan päätteeksi yhdessä tehty illallinen. Paikka sijaitsee Kappelia vastapäätä sisäpihalla, josta näkee hienosti ydinkeskustan katot.


