Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä?!

Pääsin töiden puolesta jokin aika sitten erikoiselle illalliselle, jolla esiteltiin, miten gourmet-ruokaa saa valmistettua kahvinkeittimellä. What?! 
Jutun taustalla on savolaiset kaverukset, jotka ovat ideoineet ja toteuttaneet tämän hieman erilaisen kokkailukonseptin. Nyt Moccamaster-mestarit ovat koonneet vinkit ja reseptit keittokirjaan, jossa esitellään, miten valmistaa erilaisia kolmen ruokalajin menuita kahdelle, kahvinkeittimellä.Kuka olisi arvannut, että tällainen monitoimikone löytyy valmiina keittiöstä?
Ajatus kuulostaa kieltämättä aluksi hieman erikoiselta, mutta esittelyn jälkeen voi sanoa sen toimivan. En tosiaan ole ajatellut, että vesipannun kuumassa vedessä voisi kypsyttää sisäfileen tai lohen parissakymmenessä minuutissa 😉
Katso, jos et usko – alla kuvia todisteeksi ja konseptin nettisivuilta löytyy lisää kuulumisia ja videoita. Itse ajattelin kirjaa lahjaideaksi parille hifistelijälle, joilla on jo kaikkea.
9789513170950.jpg
Tässä kuvia kokkailuista, ja hyvää oli!

IMG_1220.JPG
Keittiömestari Aki Hiltunen esitteli kirjaan koottujen reseptien toteutamista käytännössä

IMG_1228.JPG
Liekitystäkin kokeiltiin, ja se kyllä toimi (ei kotona testattavaksi)

IMG_1231.JPG

IMG_1234.JPG
Lopputuloksena sisäfileetä ja porkkanapyreetä

IMG_1246.JPG
Kampasimpukat paistuivat oikein kauniisti vastuksella

IMG_1253.JPG
Tekijöillä on toki pilkettä silmäkulmassa

IMG_1252.JPG
Pannussa kypsyy tasaisesti myös lohi tai ankka
IMG_1256.JPG
Lohi à la Moccamaster

Kokkailuelämyksen lisäksi myös tila oli minulle uusi tuttavuus. Tilaisuus pidettiin Kokkikoulu Espassa, jossa voi myös järjestää illan kokkailemalla yhdessä paikan kokin kanssa ohjatusti ja nauttia illan päätteeksi yhdessä tehty illallinen. Paikka sijaitsee Kappelia vastapäätä sisäpihalla, josta näkee hienosti ydinkeskustan katot.

IMG_1205.JPG
IMG_1204.JPG
IMG_1211.JPG

Kommentit (21)
  1. Hyvä ostos, olen ollut itse ainakin tyytyväinen!

    Tuo keittimellä kokkailun etu on ehkä tuossa tasaisessa lämmössä, hassun hauskassa ideassa ja vieraiden viihdyttämisessä.
    Liha kypsyy kyllä hyvin, mutta se kannattaa ilmeisesti laittaa sinne vesikannun puolelle. Levyllä valmistuu pienemmät suupalat, kuten kampasimpukka.

    🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *