Kuplia ilmassa

Sain hauskan kutsun tulla tutustumaan hiljattain Katajanokalle auenneeseen Finnair SkyWheel -maailmanpyörän näkymiin ja sen Veuve Clicquot VIP Experience -hyttiin. Niinpä työasiat jäivät katutasolle, kun nousimme Helsingin kattojen yläpuolelle. Maailmanpyörä nousee 4o metriin, joka muuten riittääkin mainiosti näkemään melko matalan pääkaupunkimme kattojen yli.

Ennen nousua meille kaadettiin samppanjaa matkaevääksi.

Veuve Clicquot VIP Experience -hyttiin mahtuu neljä henkilöä ja sen voi vuokrata 195 euron hinnalla. Pakettiin kuuluu oma eksklusiivinen vaunukyyti mukavine nahkatuoleineen ja pullo samppanjaa. Ennen & jälkeen kyydin voi nauttia vielä alhaalla VIP-loungessa. Kierros tuossa kestää noin 30 minuuttia, puolet pidempään kuin tavallinen. Aika hauska ohjelmanumero kavereiden kanssa ennen illallista, syntymäpäiväjuhlistuksena, polttariohjelmanumerona... Hytin voi varata ennakkoon tai kysellä sitä paikan päältä. Tavallisiin hytteihin pääsee vikkelämmin ilman varaustakin, aikuisen lippu maksaa 12 euroa ja lasten 9 euroa. Ja tuohon hyttiin mahtuu kerralla jopa 8 henkilöä. Lisätietoja molemmista löytyy täältä. Hyteissä on muuten ilmastointi/lämmitys, joten tarkoitus on, että pyörä on toiminnassa myös syksyllä ja talvella ainakin vuoteen 2017 saakka.

Ja sitten niihin näkymiin, tervetuloa mukaan!

Ylhäältä avautuu näkymä Kauppatorille ja Helsinkiin.

Tuomiokirkko

Uspenskin katedraali

Sain kunnian nauttia maisemista Stellan ja Eevan seurassa – skoolasimmekin ylhäällä rentouttavalle iltapäivähetkelle. Kirkkaiden seinien lisäksi VIP-hytin lattiakin on lasia – huimat näkymät, eikä edes tehnyt pahaa katsoa alas. Hytti on niin suojaisa ja tiivis, ettei sitä edes ajattele olevansa ulkona.

Alhaalta löytyy myös kahvila johon voi jäädä vielä nauttimaan ajelun jälkeen.

Vieressä myös oma Veuve Clicquot -lounge.

Kyllä se vain on niin, että parhaat asiat on verhoiltu oranssiin.

Upeiden maisemien jälkeen maistelimme vielä samppanjaa ja kuulimme hieman lisää Keltaisen lesken -talosta. En esimerkiksi tiennyt, että Madame Ponsardin otti nuorena koko talon johtaakseen miehensä Philippe Clicqoutin kuoltua – tästä nimi. Tuo on ollut aika harvinaista 1800-luvun alussa. Ei ihme, että talo palkitsee edelleen naisyrittäjiä. Talon peruja on myös muun muassa samppanjan juoksutus, jolla saatiin sakka pois pulloista. En tiennytkään, että Veuven rosé-samppanjassa väri tulee samppanjan alueen punaviinistä, jota juomaan lisätään, eikä rypäleen kuorista kuten yleensä.

Kuplien lisäksi nautimme pikkumakeista.

La Grande Dame on talon helmiä, kuulemma vuosikertasamppanjoiden kysyntä on kasvanut. Onkin hauska idea tarjota vaikka ylioppilasjuhlissa lapsen syntymävuoden samppanjaa tai ostaa sellainen vaikka kummilapselle. Toki viinikaappi on ihanteellinen säilytyspaikka tällaisille pulloille, mutta tärkeintä on tasainen n. 12-15 asteen lämpötila, jossa pullo on hyvä pitää lappeellaan. Eli vaikka vaatehuoneen tai komeron alahyllyt ajavat asian. Romantiikkaa ilmassa – tuo on hyvä paikka muuten treffeille tai date nightille. Ilokseni Char ja Adalmina olivat myös mukana pyörityksessä. Pisteenä i:n päälle saimme mukaan vielä Chjokon oikean värisiä vaahtokarkkeja ja mahtavat aurinkolasit, joille tulee varmasti käyttöä muun maussa juhannuksena – satoi tai paistoi.

Kommentit

Hm (Ei varmistettu) http://kahviajajazzia.blogspot.fi/

Ihanaa hemmottelua ja hieno kokemus ja herkuttelua päälle. Mahtavaa ! Hyvää juhannusta ! :-)

Dahlia (Ei varmistettu) http://xlelamaa.blogspot.fi/

Voi ihana mitä maisemia. Olin jo ajatellut mennä, mutta avoin lattia noissa kopeissa sai epäilemään, pystyykö sitä korkeanpaikan kammoaan sittenkään hallitsemaan riittävästi :)

Mikko – Private Blend

Kannattaa mennä! Tuo koppi/sisätila auttaa kyllä huomattavasti - Linnanmäen maailmanpyörä tuntuu huomattavasti pahemmalta!

Marjukka /FFS (Ei varmistettu) http://Fabfortysomething.blogspot.com

Olipa teillä hauskannäköinen iltapäivähetki! Hyvää juhannusta näistä keleistä huolimatta.

Mikko – Private Blend

Aivan, kiva uusi juttu! Hyvää juhannusta myös sinne!

Mikko – Private Blend

Joo, se on noin 30 minuuttia ja muuten 15 minuuttia. Kannattaa käydä testaamassa!

Mikko – Private Blend

Totta! #arkiluksusta

Veera / Stockholm by me (Ei varmistettu) http://www.tukholma.fi/stockholmbyme/

Mahtava "retki"! Ja Veuve Clicquot on kyllä niin hyvää, nam. Mun täytyy testata tää juttu lasten kanssa kun tuun heinäkuussa Helsinkiin - tosin ihan vaan se tavallinen vaunu, muuten tekee varmaan jopa mullekin tiukkaa vetäistä koko pullo puolessa tunnissa :)

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Juuri viime viikonloppuna kävimme ihmettelemässä maailmanpyörää, ja etenkin Keltaisen lesken oma hytti kiinnitti huomiomme. Mietimmekin, että kauankohan ajelu siinä kestää. Tuo on kyllä aika hauska johonkin spesiaalitilanteeseen!

Lena / London and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Viime viikolla olin Helsingissä ensi kertaa pitkäääään aikaan ja olisi ollut hauska kokeilla tuota maailmanpyörää mikäli aikataulut olisivat antaneet myötä. :)

Mahtava idea tuo VIP-hytti, olisi hauska kokeilla tosiaan vaikka kavereiden kanssa ennen jotain tärkeää juhlaa tms. Tai vaikka perjantai-illan piristykseksi :)

Mikko – Private Blend

Kupliva tunnelma! Samoin sinne kiitos :)

Elmekör (Ei varmistettu)

Nyt tiedän miksi metrot ovat oransseja ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.