Nespresso – täydellisiin kahvihetkiin

Sain ilokseni testattavaksi Nespresso-kahvikoneen ja runsaan valikoiman eri Nespresso-kahveja yhteistyön kautta. Pääsin viime viikoilla testailemaan konetta ja siinä se viikonloppu sitten menikin.
Huomasin esimerkiksi, että ennen kauppareissua tekemäni kahvi tuoksui kotona edelleen palattuani, mahtavaa 🙂
Olen himoinnut koneita monta kertaa Stockmannilla ja viime Hulluilla Päivillä oli lähellä, että sellainen ei lähtenyt mukaan – joten tein tälle mieluusti tilaa keittiöön. Siitä on varmasti iloa moneksi tulevaksi vuodeksi!


Laitteeksi valitsin Nespresso CitiZ&mik -koneen, koska suosin ehdottomasti maitokahveja ja myös laitteen muotoilu ja tyylikäs look vaikuttivat valintaan.
Koneella saa tehtyä espressoja, mutta lisäksi Aeroccino-maidonvaahdottimella valmistaa vaivattomasti kuuman tai kylmän maitovaahdon cappuccinoa, lattea tai macchiatoa varten.

Hyvä kokonaisuus.

Laite ja kahvikapselit ovat ihanan helppokäyttöisiä ja hyvä, että laadusta ei silti tarvitse tinkiä.
Olen aiemmin jauhanut erityisiin kahvihetkiin pavut itse ja tehnyt sitten Bugatti-kahvikoneella tai pressopannulla kahvin, mutta se on aika sotkuista ja työlästä.
Olen ollut myös opiskeluaikoina kahvilassa töissä, joten tiedän, ettei erikoiskahvien creman ja oikeanlaisen maitovaahdon aikaansaaminen ole itsestään selvää. Siihen vaikuttaa laitteet, kahvin jauhatus sekä tietenkin myös tekijä. Uudella laitteella kaikki hyvän kahvin ominaisuudet ovat olleet kyllä kohdallaan!
Usein hintaero laitteissa johtuu muun muassa tehoista, paineesta, jolla kuuma vesi tulee. Mitä korkeampi tuo on, sitä parempi ja laadukkaampi on lopputulos.
Kahvikapseli laitteeseen, napin painallus ja täydellinen espresso lähtee valumaan.

Oikeaoppinen crema

Taittuva tippa-alustan avulla myös korkeampi latte- tai cappuccino-lasi mahtuu hyvin laitteeseen.

Täytyy myöntää, että en ollut ihan varma, miten maidonvaahdotin toimii ennen kuin testasin itse laitetta. Olin ajatellut, että tässä on samanlainen letkusysteemi kuin yleensä, mutta tämä yllätti iloisesti.
Sivussa on oma termossylinteri, jossa on eri vispilät joko kuohkealle cappuccino-vaahdolle tai tasaisemmalle latelle, jossa ei niin paljon vaahtoa tarvita.

Maito pyörii ja kuumenee sylinterissä.
Lopputuloksena hyvä maitovaahto.

Olen vasta päässyt testailun alkuun ja taito hioutuu vielä, mutta tässä malleja valmiista kahveista.

Espresso

Cappuccino

Tein tähän vähän tuhrankin kuohkean vaahdon… Pitää vielä harjoitella.

Latte


Nespresson kahvilaadut ovat ihan oma maailmansa, jossa riittää testattavaa. Vakiovalikoimasta 16 erilaista Grand Cru -kahvia, joilla jokaisella on oma ominaisuus tai ’luonteenpiirre’. Näistä tulossa hieman tarkemmin lisää omaan postaukseen. Mutta nyt nauttimaan aamukahvista, aurinkoista päivää!

Ja pieni vinkki jo etukäteen: Tietenkin jaettu ilo on paras ilo. Saankin siis myöhemmin mahdollisuuden jakaa tämän elämyksen myös ihan konkreettisesti teidän lukijoiden kesken 😉

Kommentit (29)
  1. Nespresso Boutique Helsinki | Private Blend
    3.5.2014, 09:13

    […] myös kaikkiin tarjolla oleviin kahvilaitteisiin. Omat CitiZ&Milkin kokemukset löytyy täältä. Täytyy myöntää, että laite on ollut kyllä käytössä joka päivä siitä saakka kun se tuli […]

  2. cappucino on paras maku

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *