Operaatio: Polttarit
Polttarit. Paras ystäväni menee naimisiin loppukesästä ja aloimme tietenkin kutsun tultua suunnittelemaan lähimmän kaveriporukan kanssa polttareita.
Olen aina ajatellut, että polttarit ovat yksi haastavimmista tapahtumista, mitä järjestettäväksi tulee. Sukulaisten synttärit, lanseeraukset, yleisötapahtuma Narinkkatorilla – hoituu kyllä, mutta polttarit ovat vaativat laji.
Tiesimme jo etukäteen, että tuleva morsian ei halua polttariohjelmaan: mökkeilyä, saunomista, minkään hassun-hauskan myymistä, risteilyä, kulkueita kaupungilla, teemapukeutumista… Ja olen samaa mieltä, ei kiitos. Pakkaa sekoittaa joskus myös osallistujien välillä vahvojen näkemysten yhteentörmäykset, ainakin Team Briden puolella 🙂 Meidä tiimillä ei onneksi tullut tällaisia haasteita. Tavoitteena ja haasteena oli siis toteuttaa tyylikkäät polttarit, jotka olisivat hemmottelua ja hauskaa yhdessäoloa polttarisankarin lisäksi myös kaikille osallistujille. Ei niin, että kaikki seisovat vieressä, kun polttarisankari syö lounasta.
Operaation aamu. Olimme onnistuneet pitämään ajankohdan salassa ja pääsimme yllättämään tulevan morsiamen kotoa. Vähän väritetty pakkauslista käteen hämäykseksi, lasi samppanjaa toiseen ja kohti ensimmäistä etappia. Jo taksissa kävi hauska pulina, kun kaikkien jännitys oli lauennut ja pääsimme viimein toteuttamaan suunnitelmia, joista oli viestitelty omassa whatapp-ryhmässä tiuhaan. Mitähän on tulossa?
Nicolas Feuillatten Brut Rosé -samppanja sopi täydellisesti polttarijuomaksi. Maahantuoja muisti meitä juhlinnassa, kiitos siitä.
Toki sulhanen piti myös huomioida, joten veimme valmiiksi viilennettynä olutta korvaukseksi tulevan morsiammen kaappauksesta. Sattumoisin tuona päivänä tulikin monta jalkapallopeliä, joten hän jäi kyllä ihan onnellisen tuntuisena kotiin.
Olimme hankkineet hämäykseksi hieman sitä ei-toivottua-rekvisiittaa lisäämään alun jännitystä.
Ensimmäinen etappimme oli juuri Fredrikinkadulta Mannerheimintielle muuttanut Elegia Spa.
Tuttu ja hyväksi havaittu Elegia Spa löytyy nyt kätevältä paikalta hotelli Marskin kivijalasta.
Meille oli järjestetty valmiiksi ihanat tarjoilut ja kaikki osallistuja pääsivät minimanikyyriin. Ei olisi tosin ollenkaan huono idea yhdistää polttareihin pidempiäkin hoitoja koko porukalle. Toki kaiken kivointa olisi yhteishoidot, jolloin voisi samalla jutella ja viettää aikaa yhdessä, kun että kaikki katoavat omiin soppeihinsa aamupäiväksi.
Ihanassa loungessa olikin kiva aloittaa aamu kaikessa rauhassa hemmoteltavana.
Minimanikyyri oli ihana aloitus päivälle.
Aamun hemmottelusta siirryimme ’lounaalle’. Tokyo 55 Sushi Academyn järjestämät sushikoulut ovat olleet listallani jo kauan. Nyt päätimme siis porukalla yhdistää tämän mukaan ohjelmaan. Hauskaa yhdessä tekemistä, joka ei ole se tankotanssitunti, ja sellaista, mistä on iloa ja hyötyä kaikille. Ja pitäähän emännän kotitaloustaitoja ylläpitää.
Tiloihin oli laitettu ja työpisteet valmiiksi ja alkuun saimme infoa sushista ja sen tekemisestä.
Sitten oli aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin.
Sushimestari kertoi ja neuvoi seikkaperäisesti koko prosessin.
Sushiriisiin sekoitetaan vettä ja etikkaa, mutta massa ei saa olla liian kuumaa.
Vuorossa kalan käsittely ja leikkaaminen.
Sushipala kootaan kädessä oikeakätisenä vasempaan käteen riisi ja wasabi ja oikeaan kala. Kädet saavat olla tarpeeksi kosteat, jotta riisi ei tartu.
Meidän vuoro, ensin harjoiteltiin pelkällä riisillä.
Olipa hauskaa koota, ja välillä vähän tuskailla, porukalla sushiannoksia. Hyvä vinkki kaveriporukalle tai lahjaksi vaikka hääparille tai syntymäpäiväsankarille.
Tunnilla voi tehdä myös pelkästään kasvisversioita.
Saimme vähän helpotusta ja kala oli käsitelty jo valmiiksi paloiksi, jotka tarvitsi vain leikata.
Tadaa, tässä tekemäni annos. Yllättävän hyvin onnistunut, vaikka itse sanonkin. En tosin ehkä osaisi vielä valmistaa riisiä ja kalaa alusta ihan kerralla oikein, mutta siksi pitää harjoitella. Voin sanoa, ettei tekeminen ollut yhtään niin vaikeaa tai työlästä, mitä olin ajatellut.
Saimme nauttia siis hyvin tuhdin sushilounaan.
Rakkaudella valmistetun ja nautitun lounaan jälkeen oli aika siirtyä yöpymispaikkaan. GLO Kluuvi valikoitui tällä kertaa paikaksi. Mietimme pitkään Havenia, Lilla Robertsia tai Klaus K:ta, mutta koska nuo ovat ehkä enemmän sopivia hotelleja sitten itse hääparille, niin päädyimme GLO:hun.
Moderni, ylellinen ja erinomainen sijainti majapaikaksi, kun suuntasimme eri puolille kaupunkia.
GLO Kluuvi sijaitsee ihan mahtavalla paikalla aivan Helsingin keskustassa.
Meillä oli käytössä kaksi LUXE-huonetta, jotka olivat ihanat!
Ihana irtiotto arjesta.
GLO:n vieraat saavat käyttää hotelli Kämpin kuntosalia ja saunaosastoa, käy!
Näkymä kulmahuoneesta Aleksanterinkadulle ja Kluuviin.
Barty time! LUXE-huoneissa oli niin hyvin tilaa, että etkoilimme ja valmistauduimme iltaan siellä. Oli oikein hyvä pitää pieni tauko ohjelmassa ja vain olla.
Skål Team Bride!
Poimin Noora & Nooran polttareista hauskan Bride-siirtotatuointi-idean ja tilasin sellaiset myös Etsystä. Kannattaa muuten katsoa heidän vinkit polttareiden toteuttamiseen!
Laittautuminen kuuluu asiaa, vaikka mitään saunotaan-exät-pois juttua ei ollutkaan.
Halusin, että Team Bridestä kaikki saavat pienen lahjakassin itselleen muistoksi ja kiitokseksi. Nordic Cosmetics muisti tyttöjä Escadan Agua Del Sol -kesä(klassikko)tuoksulla sekä Max Factoryn Lipfinity-huulipunalla, jonka sävy sai heti kiitosta.
Eikä morsianta tai sulhasta pitänyt tietenkään unohtaa!
Hääkenkinä taitaa olla Valentinon Rockstudit, joten merkin Donna-tuoksu sopii senkin takia täydellisesti tuoksumuistoksi molemmista erityisistä päivistä.
Eikä sulhasta tosiaan pidä unohtaa! Halusin, että hän saa seuraavana aamuna pienen ’lepyttelylahjan’, kun morsian palautettaan kotiin. Dolce & Gabbanan The One välittää varmasti sanoman mukavasti. Eikä sulhasilla välttämättä ole koskaan liikaa tuoksuja, ilahduttaa siis myös vaimoa jatkossa ;)
Hyvä ruoka ja illallinen kuuluvat luonnollisesti asiaan. Niinpä suuntasimme tietenkin Raguun – se toimii aina. Suurin osa porukasta ei ollut myöskään käynyt siellä, joten oli aika tehdä heistäkin faneja.
Yllätysmenu Ludari on aina hyvä valinta. Nyt siinä oli muun muassa lihatartaria ja kateenkorvaa ja vastapainona myös kalaa.
Toivon aina ääneen tarjoilijalta ’jotakin purkissa’. En kyllästy savuefektiin ja -tuoksuun koskaan.
Myös ravintolan keitot ovat aina taivaallisia.
’Pääruoan’ tullessa aloimme olemaan jo aika täynnä… Onneksi jälkiruoalle (myös sille välijälkiruoalle) on toinen vatsa.
Syömisen jälkeen ilta jatkui Helsingin yöhön.
Aamulla oli ihanaa herätä kaikessa rauhassa ja hengata kylpytakissa huoneessa. Hotelliaamiainen on myös aina luksusta ja hemmottelua.
En ollutkaan testannut GLO:n aamiaista ja se oli kyllä monipuolinen ja hyvä. Aamiaissali on myös ihana!
Kiitos Team Bride ihanasta viikonlopusta ja onnistumisesta – hyvä me! Sankari saatiin yllätettyä ja toivottavasti hän oli tyytyväinen toteutukseen. Oli ihanaa, että kaikki muutkin saivat irtioton arjesta ja pääsivät yhtälailla nauttimaan hemmottelusta. Toki polttarit 2.0 olisi toteuttaa vastaava setti vaikka viikonloppumatkalla Pariisissa, Lontoossa tai Kööpenhaminassa, mutta tällä kertaa aikataulut eivät antaneet myöden.
Nämä olivatkin muuten ensimmäiset polttarit, joissa olen ollut.