Suomen trooppiset yöt

Heinäkuu on ollut niin lämmin, että trooppinen yö -termiä voi käyttää jo Suomessakin lämpötilan pysyessä yöllä 20 celsiusasteen yläpuolella – niin hassulta kuin se kuulostaakin. Lämpö sisällä nousee välillä sen verran korkealle eikä ilma tunnu liikkuvan, vaikka ikkunoita pitää auki, että annoin periksi ja kävin viimein ostamassa tuulettimen. Edelliset kesät on pärjännyt vielä ilmankin. Kävin katsomassa vähän eri malleja, mutta en perehtynyt aiheeseen sen syvemmin. Kun vastaani tuli hyvässä tarjouksessa Stockamannilla Dysonin Air Multiplier AM01, kävelin sen kanssa suoraan kassalle. Dysonin imuri on ennestään hyväksi havaittu ja tuulettimen mallin väri sekä muotoilu miellyttivät. Tuulettimessa on sama ajatus kuin merkin imureissa sekä käsienkuivaimissa – ympäröivä ilma hyödynnetään ja pusketaan laitteen läpi. Hassua tosiaan, että tuulettimessa ei ole perinteisiä pyöriviä lapoja, vaan ilma tulee renkaan saumasta. Tuulettimen jalasta löytyy ilma-aukot ja moottori. Tehon ja 180-asteen kääntymisen saa myös säädettyä tästä.

Ilmavirran saa myös kätevästi ohjaamaan ylemmäs tai alemmas.

Eihän tämä viilennä huonetta, mutta on ollut kyllä ahkerassa käytössä ja huomattava helpotus – kierrättää ilmaa ja tuo mukavan ilmavirran tehokkaasti. Imeytän tämän edessä nyt myös seerumin ja kevyemmät kasvovoiteet – muuten niitä on näillä helteillä aika vaikeaa saada kuivumaan. Toki uusia mallejakin pukkaa – katsoin, että Dyson Cool on viimeisin pöytämalli ja siinä on jo taas monta kymmentä prosenttia hiljaisempi ääni ja pienempi sähkökulutus. Näin ne elävät 😉 En kyllä pidä tämänkään mallin ääntä liian kovana, mutta on totta, että tuokin seikka on hyvä (ja hankala) huomioida tuuletinta hankkiessa.

Kommentit (3)
 1. Lanttuleikkuri
  29.7.2014, 15:00

  aika kiva ulkonäkö, tykkään.
  Muistan kun vuosia sitten lähdin Kreikkaan ja oli mahdollisuus ostaa ilmastointi huoneeseen. Joka maksoi minun kukkarolleni liikaa. Joten ostin halvimman mahdollisen tuulettimen, mitä kaupasta löytyi ja otin sen mukaani.
  Tuuletin on, no kauniisti sanottuna ruma ja pitää ihan tosi kovaa ääntä, mutta Kreikassa laitoin makkarin oven auki ja tuuletin oli nurkan takana eteisessä ja homma pelitti täysiä.
  Nyt on enää se ”ongelma” ettei tuuletin hajoa millään ja mä en viitsi uutta ostaa ennen kuin vanha hajoaa.

 2. Erikoinen tosiaan, mutta toimii kyllä hyvin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *