Twinings-teehetki Ekbergillä
Afternoon Tea -tarjoiluun ei kyllästy varmasti koskaan. Onneksi Twiningsin kutsuikin maistelemaan teeuutuuksia Ekgbergin herkkujen kera. Iltapäivätee oli erityinen myös siksi, että mukana oli teesuvun edustaja Stephen Twinings kertomassa talon historiasta ja uutuuksista.
Valikoima on täydentynyt taas uutuuksilla, kuten karamellisoitu omena, vadelma & lohikäärmehedelmä, mango & litsihedelmä…
Uusien teelaatujen lisäksi pöytään oli katettu klassinen herkkutarjotin, jonka jaoimme Jennin kanssa.
En ole vielä ehtinyt testaamaan Café Ekbergin kello viiden teetä, joten nyt tuli senkin herkut testattua samalla. Tarjottimeen kuului muun muassa perinteistä kurkkuleipää, skonsseja, sekä Ekbergin leivoksia.
Maistelimme Twiningsin uusimpia teemakuja ja uutta Whole Leaf -sarjaa, joihin on pakattu isolehtistä teetä, joka on tuttu irtoteevalikoimista. Enää ei tarvitse välttämättä siis liottaa teesihtejäkään. Huomaa myös tyylikkäät ja kauniit pakkaukset. Hauska lisä vaikka lahjakassiin.
Tässä Herra Twiningsin muutama vinkki onnistuneeseen teenautintoon:
– Varmista, että teemukissa tai -pannussa ei ole pinttymiä antamassa ’lisämakua’. Saat ne pois esimerkiksi ruokasoodalla.
– Teepannuun kannattaa laittaa ensin kuumaa vettä ja kaataa se pois ennen teetä, näin tee säilyy oikean lämpöisenä.
– Vihreää teetä haudutettaessa veden tulisi olla vain noin 70–80°C, eli anna juuri kiehuneen veden viilentyä hetken. Muuten mausta tulee helposti kitkerä.
– Anna teen hautua rauhassa, myös teepussia tulisi pitää vedessä vähintään kolme minuuttia, että siitä ehtii liukenemaan tarkoitettu määrä makua.