Sokerittomat ja maidottomat mustikkabanaanimuffinssit
Kelpaisiko koko perheelle sopiva, sokeriton ja maidoton, mutta makea, täydellisen kuohkea muffinssiresepti? No tässäpä olisi!
Joku aika sitten kaipailin muffinssiohjetta, joka sopisi myös meidän (silloin alle vuosikkaalle) kuopukselle, mutta maistuisi muillekin. Pakko sanoa, että nämä kyllä ylitti kaikki odotukseni! Oon nyt leiponut näitä vähän joka tilaisuuteen, ja näistä on pitäneet oikeastaan kaikki vauvasta vaariin. Perinteiset muffinssit tuppaavat usein olemaan aika kuivia, mutta näissä ei ole moista ongelmaa.
Mustikkabanaanimuffinssit
2 banaania (mitä kypsempiä, sen makeampi lopputulos!)
3 munaa
~0,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Loraus öljyä
Pakastemustikoita fiiliksen mukaan (noin desi tai vähän reilu, ehkä?)
Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon munat, jauhot, leivinjauhe ja öljy. Sekoita tasaiseksi, ja kääntele joukkoon jäiset mustikat. Nostele taikina voideltuihin vuokiin, ja jätä vähän tilaa kohoamiselle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20min.
Huomioitavaa;
– Pieni miinus: näitä ei voi tarttumisen takia tehdä paperivuokiin, vaan on oltava metallinen muffinssipelti, tai silikoniset muffinssivuoat.
– Ohje on aika suurpiirteinen. Jos teet taikinan moninkertaisena, voit jättää kananmunien määrän vähäisemmäksi, esim neljä banaania + viisi kananmunaa.
– Halutessasi voit lisätä jäähtyneiden muffinssien päälle turkkilaista jugurttia ennen tarjoilua, jos kaipaat cupcake-fiilistä!