Mitä vauva tarvitsee

Lasta odottaessa oli todella vaikea tietää, mitä kaikkea vauva todella tarvitsee ja mitä taas uskotellaan vanhemmille vauvan tarvitsevan (koska vanhemmilla on kukkaro ja tietenkin hirveä halu satsata jälkikasvuunsa kaikkensa). 

Toki lapsi tarvitsee vaatteita, mitä me aikuisetkin. Sekä hygienituotteita, kuten vauvan tapauksessa vaippoja. Mutta isompien hankintojen kohdalla olen oppinut paljon. 

Nyt, kun lapsi on 10,5 kuukautta, voin tehdä seuraavan listan vauvan välttämättömyyksistä. Huomatkaa, että lista on meidän perheestä. Tarpeelliset jutut vaihtelevat varmasti perheittäin; esim. meillä erilaisille niistimille ei ole ollut tarvetta, mutta joissain perheissä ovat varmaan olleet iso apu.
 

1. Kantoväline (liina tai reppu, kunhan tulee käyttöön). 

Jos vauva viihtyy ja kantajan kroppa kestää, voit jäättää ne (kalliit) vaunut ostamatta ja mennä tällä. Liina vaatii vähän enemmän harjoittelua kuin reppu. Itsellä käytössä Manduca, aluksi trikooliina Hug-a-Bub. Voin suositella molempia lämpimästi.

Huomaa ero rinta- ja kantorepun välillä; kantoreppua pidetään ergonomisempana. Rintarepulla kantaisin itse vain lyhympiä hetkiä (tyyliin veisin roskat, jos ei muuta ole).  

2. Syöttötuoli

Kun vauva oppii istumaan ja alkaa 6 kuukauden jälkeen syödä soseita ja/tai sormiruokailla, on huomattavasti kätevämpää, kun tämä istuu muualla, kuin sylissä. 

Syöttötuolin valinnassa tärkeää on puhdistettavuus. Meillä Stokken jäi käyttämättä vauva-aikana (meni vanhemmilleni), koska koin lopulta halpis-muovisyöttötuolin helpompana puhdistaa. 

3. Autoistuin

Jos liikutte autolla. 

 

Entä muuta? 

Nukkumispaikkana meillä parhaaksi on osoittautunut perhepeti. 20 euroa käytettynä maksanut Brion pinnasänky on toiminut lähinnä varastona, joskin oli sivuvaununa hetken.

Hoitotasona tärkeintä on turvallinen ja ergonominen paikka. Meillä kierrätyskeskuksesta ostettu halpis toimi hyvin. Riippuu kuitenkin kylpyhuoneesta. Isovanhempien luona on käytetty vessassa olevaa tasoa. Osa tutusta vaihtaa pyykkikoneen päällä. 

Leluja ja virikkeitä? No onhan noita. Mutta eniten häntä kiinnostaa esimerkiksi kauha ja kattila tai äidin silmälasit.  

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *