Aamupalakulhossa just nyt: puuromössö

puuro1.jpg

 

Olen monena kiireisenä aamuna tehnyt seuraavan sujuvan sekoituksen:

Puuron kuorrutettuna chiasiemenillä, kookosöljyllä, granaationomenansiemenillä, hunajalla ja mantelimaidolla. Joskus olen ripauttanut sekaan vielä kuivattua nokkosta.

Puuro ei ehkä näytä kovin herkulliselta, mutta maistuu h y v ä l t ä. Tai jopa herkulliselta.

Puuro täyttää myös vatsan useaksi tunniksi ja yhtäkkiä huomaakin jaksavansa mössön voimin pitkälle päivään, ennen kuin nälkä yllättää. 

Puuron teen useasti nopeasti mikrossa, sillä aamuni kuluvat aina aika lennokkaissa ja kiireisissä merkeissä. Mikron jälkeen sekoitan puuron joukkoon chiasiemenet, hunajan, lusikallisen kookosöljyä ja kaadan mantelimaidon sekaan. Jätän puuron hetkeksi tekeytymään ja chiasiemenet paisumaan. Mitä kauemmin chiasiemenet ehtivät lillua, sitä paremmin ne hyytelöityvät. Yleensä n. 10-15minuuttia olisi chiasiemenille ideaali (tai jopa yön yli hyytelöä tehdessä), omalla kohdallani ne raukat ehtivät tekeytymään vain muutaman minuutin, kunnes hotkin puuron kiireessä suuhuni. Toisaalta puuro ehtisi myös jäähtyä, jos sen jättäisi pitkäksi aikaa pötköttelemään. Kun puuro on hetken muhinut, ripottelen granaatinomenan siemenet joukkoon ja sekoitan. Mitkä tahansa marjat toimivat tietenkin puuron joukossa, mutta tällä hetkellä ehdoton suosikki on granaattiomena ja sen rapsakat ja mehuisat siemenet. Nam. Toisena suosikkina tulee kirpeä tyrni. Nam.

Aikamoinen aamiaismössö, mutta hyvä mössö.

Helppoa, nopeaa, hyvää, terveellistä ja sopivasti vähän ällön näköistä!

 

puuro2.jpg

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma