Ladataan...
Psykalle 2019

Radiohiljaisuus. 

Sen jälkeen kun kuulin, ettei tilastotieteiden perusteet ole pääsykoemateriaalina, iski jäätävä taantuma. En ole katsonutkaan tilastotieteitä päin, enkä kyllä opiskellut sitä psykologiaakaan.. Ei vaan ole jaksanut. Tiedä sitten onko syypää syksy, vai se, että on yksinkertaisesti niin väsynyt jo pänttäämään samaa asiaa ilman taukoa. 

Joka tapauksessa vastaan tuli se tosiasia, että avoimen yliopiston kurssi on viel suoritettava ja seuraavien tehtävien palautuspäivä on jo lauantaina. Aiheena korrelaatio. Tuo minun rakastettu aihe. Olen kaksi viikkoa nyt tapellut aiheen parissa: katsonut videoita, yrittänyt tehdä tehtäviä.. enkä tajua. En yhtään. Kaava on simppeli, lasku on simppeli. Mutta en vaan mitenkään päin saa laskettua tämän tehtävän korrelaation niin, että se olisi -1 ja 1 välissä. 

En taida kyllä päästä tätä kurssia läpi.. 

Ladataan...

Ladataan...
Psykalle 2019

Jaahas. Nyt meni sitten hommat uusiksi. Sain eilen kuulla, ettei tilastotieteiden perusteiden kirja olekaan 2019 kevään pääsykoemateriaalina. 

Iski kauhee tunnemyrsky. Olin jotenkin niin aikatauluttanut kaiken ja yhtäkkiä onkin niin, että pitää odottaa lokakuun loppuun, jotta saa tietää mitä sitä alkaa lukemaan pääsykokeisiin. En siis säästynyt siltä kiireeltä ja stressiltä mikä siitä seuraa kun on vain muutama hassu kuukausi aikaa lukea.

Toisaalta on helpottavaa toivoa, ettei matemaattisella osaamisella olisi niin paljon painoarvoa, toisaalta taas jos eteen tulee minulle täysin vieras asia opeteltavaksi, voin varmasti heittää unelmille hyvästit, sillä minulla ei ole aikaa päntätä kahdeksan tuntia päivässä.

Iski myös kauhee tyhjyys. Olin aikonut pitää tämän viikon matikkavapaana, koska kokonaista viikkoa en ole tilastotieteistä ollut erossa kesäkuun alun jälkeen. Eikä minulla enää ole mikään kiire sen kanssa, koska en tiedä ollenkaan kannattaako sitä kovin edes opetella nyt sitten. Iski myös pieni kismitys sen kanssa, että olisin kerennyt hyvin käymään avoimen psykologian perusopinnot samalla, mutta ilmoittautuminen meni jo ja kurssikin alkoi jo eilen. Toisaalta, onhan minulla vielä se avoimen tilastotieteiden kurssi kesken. 

Koska en halua menettää tätä oppimisintoani, ilmoittauduin sitten aikani kuluksi Otavaopiston verkkolukion psykologian kurssille: persoonallisuus ja mielenterveys. Se ei ainakaan ole liian raskasta käydä tilastotieteiden kanssa samaan aikaan ja tiedä, vaikka kerkiää hyvin käydä useammankin kurssin tässä odotellessa pääsykoetietoja. Ei siitä ainakaan haittaa ole, vaikka hyötyä ei välttämättä kovin olisikaan. 

Ladataan...

Ladataan...
Psykalle 2019

Olen nyt pari päivää painanut näitä todennäköisyyksiä ja niiden eri jakaumia.. Sanoinko mä aiemmin, että tämä on mun lempiaihe? No ei ole enää. Kyllä menee korkeelta ja kovaa ohi, vaikka olen nyt lukenut aiheen, kuunnellut opetusvideoita ja ahkerasti perässä painanut harjoitustehtäviä, että varmasti ymmärtäisin mistä on kyse. Eikai siellä pääsykokeissa ihan oikeasti tarvitse mitään jakaumia osata? Vähän mennään nyt eri tasossa lukion lyhyen tilastomatikan kurssin kanssa --siellä kun laskeskeltiin vain noppien ja korttien todennäköisyyksiä. 

Kiusasin eilen itseäni myös selailemalla vanhoja pääsykokeita.. ja mietin, että kannattaako edes yrittää. Olen oikeasti tosi realistinen ihminen, ja todennäköisyyksiäkin olen osannut jo sen verran päätellä, ettei ne ole minun puolellani. En ole koskaan ollut matemaattisesti lahjakas, en ikinä ole siitä ollut pätkääkään kiinnostunut ja minusta tuntuu, etten tule sitä edes vuoden jatkuvan opiskelun jälkeen osaamaan. Nyt jo tuntuu, että suurin osa mitä lukion kurssilla tuli opittua, on unohtunut, ja kuitenkin olen ollut saman aiheen äärellä taukoamatta jo neljättä kuukautta. 

Jos katson ensin mitä ton ylopiston kurssin tentti sanoo ja luovuttaa sitten, jos siitä ei läpi pääse, tai saa huonomman kun 3. Yhteishaku taitaa alkaakki vasta joskus helmikuussa ja tentti olisi joulukuussa.  Toisaalta, olen lahjakkaasti niin paljon markkinoinut kaikille tätä minun projektia, että olisi ikävää kertoa luovuttavansa. Itseasiassa tämän takia kerroinkin mahdollsimman monille tästä, jotta kynnys luovuttamiseen olisi suurempi. Äh, epätoivo.. 

Psykologian lehteä ei ole näkynyt eikä tunnuksia tullut. Pakko sanoa, että erikoinen on meininki sen kanssa. En muista olenko jo avautunut aiheesta, mutta siis tein tilauksen 30.7.2018 josta sain vahvistuksen, että lasku lähetetään mahdollisimman pian ja laskun maksettu saisi heti käyttöönsä nettitunnukset, joilla pääsee lukemaan lehteä netistä. Lasku tuli sähköpostiin 27.8. ja maksoin sen heti.. Eipä ole kuulunut käyttäjätilin aktivointia vieläkään.  Ei minulla tietysti ole kiire asian kanssa, mutta onneksi tein tilauksen hyvissä ajoin, kerta kestää useampi kuukausi saada mitään luettavaa.. 

Ladataan...

Pages