Ladataan...
Psykalle 2019

Olen ollut hieman laiska päivittämään blogia, pahoittelut siitä. Tosiasia on, etten ole kummemmin jaksanut myöskään opiskella. En tiedä onko kyseessä syysväsymys, eräänlainen burn out vai mistä kyse on, mutta olen potenut useamman kuukauden kestänyttä päänsärkyä. Joskus päähän on sattunut "vain" joka toinen päivä, useammin pää on ollut niin kipeä, että on vetänyt vuoteenomaksi. Päänsäryn lisäksi minulla on myös ollut loputon väsymys, joka ei korjaantunut edes viikon lomalla. Tuntu jotenkin, että oli loputon stressi, joka ei meinannut millään helpottua. Olen suorittanut avoimen kurssia vähän väkisin läpi, pakottamalla itseni suorittamaan vaaditut tehtävät, ja eilen huomasin, että olen missanut muutamat etäohjaukset kokonaan. Harmitti. Mutta, nyt on mennyt kokonainen viikko, ettei päätä ole särkenyt, eikä ole oikeastaan väsyttänytkään erityisen paljon. Okei, miksi valehtelen --pää oli kipeä taas tänään. Mutta, kuitenkin ensimmäistä kertaa koko viikkona, joten olen optimistinen siitä, että tämä olo on menossa ohi. 

Kaksi viikkoa, niin avoimen kurssi on tenttiä vaille suoritettu. Ei ole kovin vahvaa fiilistä läpipääsystä, koska oppiminen on ollut todella heikkoa viimeiset kuukaudet. Olen kuitenkin saanut houkuteltua ystäväni osallistumaan kanssani pääsykokeisiin ja sain siitä yllättävää voimaa ja motivaatiota opiskeluun. Sain myös lomani anottua niin, että osallistun helmikuun avoimen yliopiston tilastojen tenttiin ja sain kaksi viikkoa lomaa pääsykoemateriaalien julkaisusta. Sovimme ystävän kanssa, että hän anoo loman samalle ajalle ja pänttäämme materiaalia yhdessä täysipäiväsesti. Ystäväni on osallistunut ennenkin psykologian pääsykokeisiin, joten hänellä on tietoa, miten homma menee. Hän tulee sinne lähinnä minun tuekseni, mutta tottakai niin, että ottaa koulupaikan vastaan jos sellaisen saa. Itse toivon, että saamme sen molemmat. 

 

 

Olen nyt päättänyt, että minun on laadittava uusi aikataulu asioiden muuttuessa. Aikataulut tuovat minulle voimaa ja järjestelmällisyyttä. Aikataulut motivoivat ja vähän pakottavat toiminaan, vaikka niiden toteutumista kukaan muu kuin minä ei seuraisikaan. Olen päättänyt, että kun olen saanut avoimen kurssin viimeiset tehtävät palautettua, aloitan alusta ja siirryn verkkolukion pitkän matikan tilastokurssia suorittamaan. Verkkokurssin aikana teen myös tilastotieteiden aikaisempien vuosien pääsykoekirjan tehtäviä oppimisen tueksi. Tarkoitus on suorittaa kurssi ennen helmikuun koetta, ikään kuin kertauksena. Pyysin myös ystävääni silmäilemään, jos löytäisi minulle Facebookin kirpputoreilta pitkän matikan oppikirjaa. Itselläni kuin ei sitä Facebookia ole ja hän on itse tällä hetkellä aikuislukiota suorittavana löytänyt lukiokirjoja sieltä tosi kohtuuhinnalla. 

Otan myös ensi viikosta alkaen tavoitteeksi lukea ainakin yksi Psykologia -lehden artikkeli per viikko. Sitäkään en ole lukenut yhtään vielä. 

 

Jes, kyllä se tästä taas lähtee! 

 

Ladataan...
Psykalle 2019

VIIMEIN pääsykoetiedot on julkastu!

Eli, nyt sitten on vain materiaali, joka julkaistaan kuukautta ennen koetta. Tavallaan kivi putosi sydämeltä. Nyt minulla on enemmän aikaa suorittaa tilastotieteiden avointa kurssia ja voin osallistua vasta tammi- tai helmikuun kokeeseen. Lomat pitää kylläkin anoa uusiksi, minun olisi saatava edes viikko lomaa sen jälkeen, kun materiaali on julkastu. Valmennuskursseja ei voida järjestää, joka ilmeisesti onkin ollut yliopistojen tarkoitus pääsykoemenetelmän muuttuessa. Ihan hyvä niin, eipä se ainakaan aseta ketään eriarvoiseen asemaan taloudellisen tilanteen perusteella. Mutta, eipä muutos mun asemaa kuitenkaan mitenkään parantanut, koska edelleen valintakokeen perusteella valitaan 20, joista 14 ensikertalaista. Minun on siis edelleen oltava 6 joukossa. 

Tässä vielä linkki pääsykoetietoon: https://www.helsinki.fi/fi/paahaku-psykologian-kandiohjelma-psykologian-kandidaatti-ja-psykologianfilosofian-maisteri-3-v-252-v/1.2.246.562.20.71153199386 

 

Ladataan...

Ladataan...
Psykalle 2019

Radiohiljaisuus. 

Sen jälkeen kun kuulin, ettei tilastotieteiden perusteet ole pääsykoemateriaalina, iski jäätävä taantuma. En ole katsonutkaan tilastotieteitä päin, enkä kyllä opiskellut sitä psykologiaakaan.. Ei vaan ole jaksanut. Tiedä sitten onko syypää syksy, vai se, että on yksinkertaisesti niin väsynyt jo pänttäämään samaa asiaa ilman taukoa. 

Joka tapauksessa vastaan tuli se tosiasia, että avoimen yliopiston kurssi on viel suoritettava ja seuraavien tehtävien palautuspäivä on jo lauantaina. Aiheena korrelaatio. Tuo minun rakastettu aihe. Olen kaksi viikkoa nyt tapellut aiheen parissa: katsonut videoita, yrittänyt tehdä tehtäviä.. enkä tajua. En yhtään. Kaava on simppeli, lasku on simppeli. Mutta en vaan mitenkään päin saa laskettua tämän tehtävän korrelaation niin, että se olisi -1 ja 1 välissä. 

En taida kyllä päästä tätä kurssia läpi.. 

Ladataan...

Pages