Luku 22, muuttunut tilanne

Apua,

tilanne on muuttunut kyllä ihan täysin viimeisimmän postauksen jälkeen.

Työnkuvani muuttui vuoden vaihteessa ja sen tuomat uudet haasteet ovat syöneet kaiken sen ajan, joka olisi ollut tarkoitus käyttää tilastotieteiden opiskeluun. Olen kuitenkin oppinut itsestäni hurjasti uutta, esimerkiksi uuden työnkuvan edellyttämät soveltuvuuskokeet opettivat minulle, että matemaattiset taitoni ovat keskivertoa huonommat. Eipä tuo yllättänyt, koskaan en niitä tilastotieteita hahmottanut, vaikka yritys olikin hyvä. Uusi työni on myös avannut silmäni sen suhteen, mitä minun oikeastaan kannattaa opiskella, jotta se palvelisi minua mahdollisimman hyvin uudessa tehtävässäni ja uravalinnassani. Olen siis päättänyt … tiidiidiidii, lähteekin opiskelmaan SOSIAALITIETEITÄ.

Sen lisäksi, että ryhmien dynaamiikka ja vuorovaikutussuhteiden ymmärtäminen on nykyään melkolailla mun työtä, on valintakoemateriaalikin todella mielenkiintoinen. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että olen löytänyt oman juttuni ja pääsykokeeseen lukeminen ei ole pakonomaista ja turhauttavaa. Hakupaperit on sisällä nyt Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelmaan ja mielenkiintoni kohde on ehdottomasti sosiaalipsykologiassa.

tyo-ja-raha opiskelu
Kommentit (2)
  1. Hei! Seurasin sun blogia syksyllä, ja mietin mitä psykan suhteen kävi. Tosi kiva kuulla, että olet löytänyt mieleisesi polun. Tsemppiä kokeeseen, jos ei vielä ollut.

  2. Sostieteilijä
    20.4.2019, 11:45

    Kuulostaa siltä, että sos.tieteet (tässä tapauksessa sos.psyka) boisivat sopia sinulle 🙂 Itse päädyin sosiaalitieteisiin sen jälkeen, kun käytännössä luovutin psykan suhteen. Nyt kuitenkin olen joutunut toteamaan, että psyka olisi silti omien uratavoitteideni ja näkemyksieni vuoksi parempi. Kuitenkin jos ryhmädynamiikka kiinnostaa eivätkä psykan kuivahkot artikkelit tunnu omalta, niin sos.psyka on oikein oiva vaihtoehto.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *