Kohti uutta ja tuntematonta

Yksi ovi sulkeutui, mutta en ainakaan huomannut toisen avautuvan.

Pitkä parisuhde päättyi, talvi oli pimeimmillään, opiskelut eivät rullanneet, lopetin työt ja sulkeuduin kotiin. Näin kului varmaan kaksi kuukautta, kuin huomaamatta. Kun kevätaurinko alkoi pikku hiljaa lämmittää, avasin silmäni ja katsoin peiliin. Mitä minulle oli tapahtunut?

En tunnistanut tätä ihmistä. Fyysinen olemukseni vastasi henkistä olotilaani. Se oli suoraan sanottuna kurja. Olen aina ollut liikuinnallinen ihminen. Olen harrastanut melkeimpä jokaista lajia baletista skeittaukseen, mutta nyt peilistä katsoi takaisin kalpea, hieman pöhöttynyt haamu. Varjo siitä, mitä olin vielä edellisenä kesänä ollut. Painoa oli tullut lisää hieman yli 5 kiloa ja vaikka olin silti normaalipainoinen, oli oloni suoraan sanottuna hirveä. Olin jatkuvasti väsynyt ja ärtyisä. Mikään ei kiinnostanut ja tuntui, että tämä ei ole minun kehoni. Kaikki vaatteet kiristivät, enkä tuntenut oloani mukavaksi omassa kehossani. Miksi olin antanut tämän tapahtua?

Jos oloni oli fyysisesti hirveä, oli henkinen puoli vielä enemmän hajalla. Tiesin tasan tarkkaan, miten on syötävä ja liikuttava, jotta pääsen takaisin siihen kuntoon missä olin, mutta miten jaksan keskittyä oikeaan ruokavalioon ja liikuntaan kun en edes aamuisin pysty nousemaan sängystä ja jo koiran vieminen lenkille vaatii suurta henkistä ja fyysistä ponnistelua?

Oli aika tehdä asialle jotain.

Menin kirjastoon ja käteeni sattui kirja nimeltä ”Puhdas keho”. Lainasin kirjan ja sulkeuduin kotiin.

Luin kirjan 50 ensimmäistä sivua ja oli kuin olisin avannut silmäni ensimmäistä kertaa vuosiin. ”Mullistava kehonhoito-ohjelma, joka palauttaa kehon luonnollisen kyvyn parantaa itse itsensä.”- mainostaa kirja. Olen aina leimannut tälläiset opukset ”new-age-hippeilyksi” perehtymättä asiaan sen kummemmin. Olen kuitenkin noudattanut vegaanista ruokavaliota kauan ja olen myös huomannut sen positiiviset vaikutukset. Niin henkiset kuin fyysisetkin. Oli itsetutkiskelun aika.

Päätin heittää kaikki vanhat tietoni, luuloni ja odotukseni romukoppaan ja aloittaa alusta. Päätin aloittaa detox-ohjelman kirjan oppien mukaisesti. En oikeastaan tiedä mitä odottaa, en usko detox-dietteihin. Mutta mihin tähänastiset uskomukseni ovat minut saneet? Sängyn pohjalle makaamaan ja surkuttelemaan pöhöttynyttä ja kalpeaa olemustani. Ensimmäinen viikko menee uuteen ruokavalioon totutellessa, jonka jälkeen olisi tarkoitus elää pääsääntöisesti smoothieilla, mehuilla ja keitoilla.

Perustin tämän blogin ensisijaisesti päiväkirjaksi itselleni. Tänne voin kirjata ajatuksiani ja seurata tämän matkan etenemistä. Tämä on ihmiskoe ja koekaniinina toimin minä. En tiedä minne tämä matka minut vie, mutta olen varma että se paikka on parempi kuin se missä olen nyt.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *