SUPERSMOOTHIE

IMG_8357.jpg

Muistatteko kun aiemmin kerroin uudesta ihastuksestani vihersmoothieisiin. Pure Foodin sai tämän aikaan ja siitä lähtien meillä on tehosekoitin surissut aamuisin niin, että naapuritkin tietävät millainen on meidän päivärytmimme! 

Olen aina ollut huono syömään aamupalaa. Kuppi kahvia aamulla ja menoksi. Lounaalla ruoka heitellään suuhun sellaisella vauhdilla, että joku vieressä istuva voisi luulla etten ole saanut viikkokausiin ruokaa.. Sitten illalla kävellään jääkaapin ja sohvan välillä ja tuntuu että mitä enemmän syö, sitä kovempi nälkä tulee.

Minulla kesti pitkään opetella syömään aamupalaa, mutta kun sen aloitin ymmärrän miksi aina puhutaan siitä miten aamiainen on päivän tärkein ateria. Töitä jaksaa tehdä paljon paremmin ja energiaa riittää tasaisesti koko päivälle. Illallakaan ei jostain syystä tule koko ajan juostua sinne jääkaapille. Olen aina syyttänyt ajan puutetta siitä, etten syö aamuisin. On mukamas niin kiire ettei ehdi tekemään mitään. Eiköhän jokainen meistä kuitenkin ehdi aamulla heittämään salaatin ja omenan tehosekoittimeen?

Aiemmin jaoin jo supersämpylöiden reseptin, joten olkoon tämä nyt sitten supersmoothie.

IMG_8299.jpg

SUPERSMOOTHIE

1 ruukkusalaatti

1 banaani

2 vihreää omenaa

1tl spirulinaa

1tl macaa

1rkl MCT-öljyä

puolikkaan sitruunan mehu

0,5 dl chia geeliä

0,5 dl mantelimaitoa

ripaus suolaa

Valmista ensin chia geeli. Sekoita reilu ruokalusikallinen siemeniä desilitraan vettä ja anna turvota vähintään 20 minuuttia välillä sekoittaen. Chia geeli säilyy jääkaapissa noin viikon, joten voit hyvin tehdä sitä isomman määrän kerralla. Seuraavaksi valmista mantelimaito. Huuhtele kourallinen manteleita ja valuta ne huolellisesti. Laita mantelit tehosekoittimeen ja lisää vettä, kunnes seos on tasaista ja ”maidon paksuista”. Voit siivilöidä maidon mikäli haluat siitä täysin sileää, mutta itse käytän mantelimaidon sellaisenaan. Myös mantelimaito säilyy jääkaapissa muutaman päivän, joten ei hätää mikäli sitä jää yli. 

Kun chia siemenet ovat muuttuneet ”geeliksi” ja mantelimaito tehty, sekoita kaikki ainekset tehosekeoittimessa tasaiseksi. Jos et halua hifistellä, voit hyvin jättää superfoodit pois. Itse olen niihin ihan koukussa. Ja jos väitätte että ne maistuu pahalle, niin voin luvata että siihen makuun tottuu! Lohduttavaa eikö? Etenkin MCT-öljy ja sitruuna yhdessä saavat kunnolla aineenvaihdunnan käyntiin. 

IMG_8334.jpg

Jos ei tällä vitamiini-superfood pommilla lähde aamu käyntiin niin sitten ei millään! 

Smoothien täyteisiä aamuja!

– Emily

hyvinvointi terveys hyva-olo ruoka-ja-juoma

SUNNUNTAIBRUNSSI @TIIRIKKALA

 

IMG_8402.jpg

Auringonpaiste, hyvät ystävät ja herkullinen brunssi on yksi parhaista tavoista viettää sunnuntaita. Brunssi on ihana kiireetön hetki kokoontua yhteen ystävien kanssa nauttimaan hyvästä ruoasta ja ystävien seurasta.  Kaiken kruunaa upeassa miljöössä sijaitseva tunnelmallinen ravintola, joka on viimeisen päälle sisustettu, ajatuksella ja tunteella. 

Turkuun on viimeisen muutaman vuoden aikana auennut useita toinen toistaan kauniimpia ravintoloita, joissa ruoka, juomat ja sisustus on viimeisen päälle suunniteltuja ja toteutettuja. Jo sisään kävellessä huomaa kuinka paljon aikaa kaiken täydelliseksi hiomiseen on käytetty. Jokaisella paikalla on oma twistinsä ja tyylinsä. 

Turussa Vähätorilla sijaitsee vasta vuosi sitten avajaisensa nähnyt anniskeluravintola Tiirikkala, joka on yksi kauneimmin sisustettuja ravintoloita, joissa olen käynyt. Tiirikkala on sisustettu tyylillä, joka vastaa hyvin paljon omaa makuani. Vanhan ja uuden yhdistäminen, luonnonläheiset värit ja näyttävät valaisimet tuomaan särmää. Täydellistä. 

IMG_8388.jpg

IMG_8391.jpg

IMG_8393.jpg

Olen tottunut siihen, että brunssille mentäessä lautanen täyttyy erilaisista rasvaisista ja epäterveellisistä herkuista ja kotiin päästyä menee loppuilta sohvalla maaten, koska olo on yksinkertaisesti niin raskas että mieluiten vain makaa paikallaan.

Tiirikkalan brunssi oli kuitenkin kaikkea muuta paitsi epäterveellisiä nakkeja ja lihapullia. Heidän brunssinsa oli tarkkaan valikoiduista raaka-aineista koottu herkullinen lautanen, josta lähtee juuri sopivasti nälkä ja jonka jälkeen olo on edelleen kevyt, mutta silti vatsa on täynnä.

Muista brunsseja tarjoavista yrityksistä Tiirikkala poikkeaa myös siinä, että noutopöydän sijaan annokset tuotiin suoraan pöytiin. Veden kielelle tuova lautanen oli täytetty erilaisilla leikkeleillä, juustoilla ja hedelmillä, salaatilla ja parhaalla munakkaalla, jota olen eläessäni maistanut. 

IMG_8411.jpg

IMG_8415.JPG

IMG_8416.JPG

Ihanaa sunnuntaita ja maukkaita brunsseja!

– Emily

 

hyvinvointi mieli suosittelen ruoka-ja-juoma