HERKULLISET AAMIAIS”MUFFINIT”

IMG_8156.JPG

Rakastan hitaita aamuja, jolloin saan nukkua pitkään, nousta rauhassa, pukea satiiniaamutakin päälle ja seurata rauhassa aamukahvin tippumista pannuun. Keskittyä siihen miten aurinko paistaa sälekaihtimien välistä ja siihen ihanaan kahvin tuoksuun joka täyttää koko keittiön. Hitaissa aamuissa parasta on kuitenkin se, että saan tehdä hyvää aamupalaa ja syödä sen rauhassa, ilman minkäänlaista kiirettä.

Olen jo pitkään kehitellyt mielessäni ajatusta jonkinlaisesta uunissa tehdystä aamiaisesta, jossa yhdistyisi kaikki raaka-aineet, joista aamiaisessa pidän. Rakastan rapeaa paahtoleipää, raikasta salaattia, kotimaisia tomaatteja ja kananamunia. Päätin valmistaa sen tällä kertaa hieman eri tavalla kuin yleensä ja lopputuloksesta tuli parempi kuin osasin odottaakaan! Ja kaikenlisäksi nämä sopivat täydellisesti esimerkiksi piknik evääksi! 

IMG_8151.JPG

IMG_8203.jpg

 

HELPOT AAMIAIS ”MUFFINIT”

6 siivua paahtoleipää

6 pientä kananmunaa

2 pientä tomaattia

Rucolaa

suolaa

pippuria

 

Voitele muffinivuoasta 6 koloa. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja painele ne vuokaan kupin muotoisiksi. Riko kananmuna keskelle. Itselleni kävi niin, että kananmunat olivat liian suuria ja valuivat yli reunoilta, joten laitoin ensin pelkät keltuaiset leipien päälle ja valkuaiset kulhoon. Lopuksi kaadoin kulhosta kuppeihin oikean määrän valkuaista. Voithan tietysti halutessasi täyttää kupit pelkällä valkuaisellakin. Päälle suolaa ja pippuria ja noin 150 asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Päälle pieneksi kuutioitua tomaattia ja rukolaa. 

IMG_8220.jpg

IMG_8234.jpg

IMG_8235.jpg

Meillä nämä katosivat muutamassa minuutissa ja alkoi melkein harmittamaan etten tehnyt niitä samalla kertaa enempää. Huomista aamua odotellessa.

Herkullisia aamiaishetkiä!

– Emily

 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma

ITSE TEHTY BURGERI ON PARAS BURGERI

IMG_6532.JPG

Oletteko koskaan kuullu sellasta sanontaa että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta? Mä oon, ja se toimii. Etenkin jos se ruoka on kunnon hampurilainen itse tehdyllä pihvillä, valkosipulimajoneesilla ja sipulirenkailla. Seuraavan kerran kun haluat yllättää jonkun hyvällä ruoalla tai mielesi tekee kunnon möttäruokaa, kokeile tätä!

IMG_6506.jpg

 

HAMPURILAISET

Jauhelihapihvit:

400g Naudan vähärasvaista jauhelihaa

1 Sipuli pieneksi silputtuna

Pippuri, suola, chili, piri piri, paprikajauhe

Bataattiranskikset:

1 iso bataatti, yrttejä, suolaa, pippuria, öljyä

Muut:

Tomaattiviipaleita

Salaatinlehtiä

Avokado

Cheddarjuusto sulatettuna pihvin päälle

Valkosipulimajoneesi ( itse tehty on parasta)

Sipulirenkaita

Sinappikurkkusalaattia

Ruissämpylöitä

IMG_6516.jpg

Itse aloitin tekemällä ensin sipulirenkaat (ohje tulossa myöhemmin) ja valkosipulimajoneesin. Voit toki korvata ne kaupan valmisversioillakin, etenkin jos nälkä on kova ja haluat saada ruoan nopeammin valmiiksi. Omaan valkosipulimajoneesiini ei tarvita kuin tuoretta valkosipulia, pippuria, sitruunamehua, suolaa ja ripaus sokeria. Kaikki vain maustamattoman majoneesin kanssa sekaisin.

Kuori bataatti ja pilko se haluamasi kokoisiksi ”tikuiksi”. Levitä leivinpaperin päälle uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja ripottele päälle öljyä. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia

Kuullota sipuli voissa pannulla jauhelihapihvejä varten. Sekoita se jauhelihan ja mausteiden kanssa kulhossa ja muotoile sämpylöiden muotoisiksi pihveiksi. Itse käytin kaupan hieman pitkänmallisia sämpylöitä, joten muotoilin pihvini saman muotoisiksi. Paista jauhelihapihvit kypsäksi uunissa ja lisää viimeiseksi muutamaksi minuutiksi juusto pihvien päälle jotta se lämpenee. Sama 200 astetta jossa ranskalaiset paistettiin käy hyvin.

Paista sämpylät rapeiksi joko uunissa tai leivänpaahtimessa. Sitten aloitetaan kasaaminen. Pinoa pohjan päälle salaatti, kurkkusalaatti, pihvi, sipulirenkaat, tomaattiviipaleet ja avokadoviipaleet.

Minulla ainakin tahtoo lähteä vähän käsistä tuo raaka-aineiden latominen pinoon ja lopputuloksena on hyvinkin kiikkerä noin 15 cm korkea pino joka huojuu jo leikkuulaudalla ilman että vielä edes yritän siirtää sitä. Jotta tämä hutera pino saataisiin ehjänä pöytään ja suuhun asti, suosittelen painamaan viimeisenä koko komeudesta pihviveitsen läpi. 

IMG_6522.jpg

IMG_6532.JPG

Lopputuloksena melko näyttävän näköinen purilainen!

koti ruoka-ja-juoma diy