SITRUUNAINEN LOHIPIIRAKKA

Rakastan pyhiä, sillä silloin saa aina hyvällä omalla tunnolla herkutella. Tai ainakin hyvällä tekosyyllä. Aamiaiseksi coissantteja  maitorahkan sijaan ja iltapalaksi viiniä ja juustoja. Kerrankin on kunnolla aikaa nauttia, syödä hyvin ja ottaa rennosti.

Eilen sain vieraita kylään heti aamusta… taas yksi hyvä syy leipoa jotain hyvää. Rakastan erilaisia piirakoita. Ne tekee hetkessä ja täytteeksi voi laittaa melkein mitä vain jääkaapista löytyy. Itse löysin tällä kertaa lohta ja parsakaalia.

IMG_6675.jpg

 

PARAS PIIRAKKAPOHJA IKINÄ

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3 rkl sitruunamehua

Tee ensin pohja. Sekoita voi, vehnäjauho ja suola keskenään tasaiseksi ja lisää viimeisenä joukkoon sitruunamehu. Sitruuna tekee pohjasta ihanan kirpeän makuisen ja sopii aivan mielettömän hyvin yhteen kermaisen täytteen ja lohen kanssa, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Mikäli haluat kuitenkin mennä tutun ja turvallisen kaavan mukaan, voit korvata sitruunamehun vedellä. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään.

IMG_6545.jpg

IMG_6554.jpg

 

TÄYTE

300 g lohta

1 sipuli

1 parsakaali

2 prk creme fraishea

2kpl kananmunia

150g juustoraastetta

2 rkl sitruunamehua

pippuria, suolaa, yrttisekoitusta, paprikajauhetta…

Laita vesi kiehumaan, pilko parsakaali ja viskaa parsat kiehumaan noin 5 minuutiksi. Kuutioi lohi ja hienonna sipuli. Mikäli tykkäät sipulistasi täysin kypsänä, paista sitä pannulla hetki ennen piirakkaan lisäämistä. 

Sekoita creme fraishe, kananmunat, sitruunamehu, juustoraaste ja mausteet keskenään kulhossa. 

Voitele piirakkavuoka, ota taikina jääkaapista ja painele se tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Viskaa vuokaan lohi, sipuli ja parsakaali ja kaada creme fraishe kastike päälle. 

Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin kullanruskean värin.

IMG_6583.JPG

IMG_6597.jpg

IMG_6671.jpg

IMG_6904.jpg

Aivan mielettömän hyvää! Ja todella pienellä vaivalla. 

Ainoa asia joka meillä kotona muistuttaa pääsiäisestä on kauniit, keltaiset narsissit sohvapöydällä. Olen jotenkin onnsitunut välttämään jopa suklaamunien ja mämmin syömisen tänä vuonna ja täytyy myöntää että se jostain syystä haittaa yhtään.

Aurinkoista viimeistä pääsiäispyhää kaikille

– Emily

Kommentit (2)
  1. Paras Lohipiirakka | Yle Radio Uutiset
    12.8.2020, 19:10

    […] SITRUUNAINEN LOHIPIIRAKKA – Puhdas maku | Lily – SITRUUNAINEN LOHIPIIRAKKA. 1 Rakastan pyhiä, sillä silloin saa aina hyvällä omalla tunnolla herkutella. Tai ainakin hyvällä tekosyyllä. Aamiaiseksi coissantteja maitorahkan sijaan ja iltapalaksi viiniä ja juustoja. […]

  2. Sitruunamehua piirakkapohjaan! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vinkki.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *