Sisustusjuttuja ja #ikeahack

On hauskaa miettiä kuinka se oma sisustusmaku ja -tyyli on vuosien varrella muuttunut. Muistan kuin eilisen ensimmäisen asuntoni n. 10 vuotta sitten. Ainoastaan sänky taisi olla ostettu jostain muualta kun Ikeasta? Seinillä oli kehystettyjä julisteita. Kymmenet Muumimukini olivat paraatipaikalla avohyllyllä. Värimaailma oli valkoista ja ruskeaa höystettynä turkoosilla. Ihanasta keltaisesta kivitalosta, joka sijaitsi aivan Turun tuomiokirkon kupeessa yliopiston nurkilla, on vain muistot jäljellä. Ihanat muistot. Ensimmäinen koti, jota pääsi innolla (ja sen hetkisen varallisuustilanteen mukaan) sisustamaan oman makunsa mukaiseksi. 

Innokas sisustaja keinot keksii. Sellainen olen ollut pienestä pitäen. Pidin huoneeni aina tiptop-järjestyksessä ja vanhempieni luvalla (tai luvatta) vaihtelin muutamien huonekalujeni paikkaa vähintään kerran kuukaudessa. Koristelin tasoja vanhoilla pitsisillä pöytäliinoilla, keräsin ulkoa kukkia maljakoihin ja leikkasin kuvia lehdistä seiniä koristamaan. Koko komeus on näyttänyt vähintäänkin järkyttävältä, mutta minusta tämä kaikki oli niin ihanaa ja hienoa. Sittemmin sekä asunnot että oma makukin on muuttunut useaan otteeseen. 

2088999.jpg

2095509.jpg

(Kuvat: Oikotie.fi, Henrikinkatu 1, talosivu)

Nykyinen kotimme on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Värimaailma on hyvin neutraali. Valkoista, mustaa ja hopeanharmaata. Minua kiehtoo ajatus kerroksellisuudesta. Vanhoja huonekaluja modernien joukossa, pehmeyttä, kovuutta, puuta ja metallia. En kuitenkaan haluaisi lähteä määrittelemään sisustusmakuani liian tarkasti, sillä siihen vaikuttavat monet asiat. Esimerkiksi talon rakennusvuosi ja tyyli, huoneiden koko, pohjaratkaisu, huonekorkeus ja ikkunat määrittelevät paljon sisustusta. Ihailemani Flos 2097/30 -riippuvalaisin ei mielestäni pääse oikeuksiinsa matalassa huonekorkeudessa, jota oma 90-luvulla rakennettu talomme edustaa. 

 Mainitsin aiemmin, että ensimmäisestä kodistani löytyi liki ainoastaan Ikean huonekaluja. Tänäkin päivänä niitä löytyy muutamia ja olenkin innokas ”ikea hackaaja”. Olen antanut muutamille Ikeasta ostetuille huonekaluillemme hieman persoonallisemman ilmeen. Tässä muutama #ikeahack huonekaluistamme.

IMG_20180320_125139.jpg

Meidän ruokapöytä on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Vanha peiliovi koki muodonmuutoksen saadessaan uuden värin ja lasin päälleen. Jalat on ostettu Ikeasta. 

IMG_20180320_125111.jpg

Uusin #ikeahack on uuden elämän saanut Vittsjö-sarjapöytä. Vaihdoin pöydän levyjen paikkaa, lasinen siirtyi alas ja melamiinilevy sai uuden verhoilun. Vittsjö-sarjaa löytyy meiltä myös hyllyn ja sivupöydän muodossa. Pidän kovasti sarjan keveydestä ja ulkonäöstä.

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *