Deep shit sunday

Aurinkoinen talvipäivä. Pihalla on juuri sopivasti pakkasta, mieto tuuli saa liikettä hiukseeni ja lumi kimaltaa auringon voimasta kuin tuhansina timantteina, jotka ovat niin kauniita, että se saa lapset uskomaan timanttien olevan todellisia. Illuusio murtuu vasta kosketuksesta, mutta se ei poista kimalluksen kauneutta.

Tänään minä itken. Kyyneleet pakkautuvat tahtomattani silmäpieliini ja ilman lupaa, ne haluavat valua hiljalleen poskiani pitkin lumen kauneuteen. Kuuntelen äänikirjaa toivosta ja sen merkityksestä elämään. Toivo. Voima, joka saa meidät jaksamaan pimeinäkin aikoina eteenpäin. Mutta joskus toivo himmenee, kuin tuikun liekki palattuaan useita tunteita luotuaan tunnelmaa ja kauneutta koteihimme.

Elämään kuuluu onnellisuutta, iloa, ahdistusta, menetystä, surua, epätoivoa ja kaikki muita tunteita, mitä sallimme itsemme tuntevan. Jokainen kokee elämänsä kokemukset eri tavoin ja vaikka kokisimme samanlaisen menetyksen, kokemamme tunteet ovat yksilöllisiä. Niissä voi olla aihetta samaistumiseen sekä tuttuja piirteitä, mutta emme ikinä voi tietää miten toinen kokee esimerkiksi läheisen menetyksen.

Mutta entä jos menettää minuutensa? Entä jos joku päivä huomaa, että on vain varjo entisestä? Entä jos huomaa, että syy onnettomuuteesi on elämäsi aikana tehdyt valinnat, jotka vain sinä olet tehnyt?

Olen onnellinen, että elämääni kuuluu ihmisiä, jotka aidosti välittävät minusta ja olen saanut tuntea paljon rakkautta. Tein vähän aikaa sitten listan asioista, mistä pidän, nautin ja jotka tekevät minut onnellisiksi. Asioita oli paljon ja olen erittäin kiitollinen niistä kaikista. Koen olevani etuoikeutettu, että vastoinkäymisistä huolimatta olen uskaltanut elää. Mutta  välillä huomaan pohtivani, että entä jos olen rakastanut mielikuvaa elämästäni, enkä todellisuutta.

Sanoisin, että niin vahvuuteni, kuin myös heikkouteni on, että en luovuta helposti. Olen huono päästämään irti asioista tai ihmisistä, jotka tuovat tuskaa elämääni. Minä uskon ihmisyyteen, uskon hyvään. Toisinaan kuitenkin havahdun ajattelemaan, tekeekö se minusta naiivin ja helposti hyväksi käytettävän. Toivon, että jonakin päivänä osaan olla armollinen itselleni ja antaa itselleni yhä enemmän itsemyötätuntoa. Haluan olla enemmän ihminen itselleni.

Haluan muille hyvää ja olen valmis auttamaan muita monin eri tavoin. Mutta nyt minä tarvitsen toivoa ja voimaa siihen, että löydän jälleen valon minuuteeni. Minuuttani ja itsetuntoani raastaa katteettomat lupaukset, sanat ilman tekoja sekä tunne riittämättömyydestä.

Minä tiedän, että minä riitän. Muistan pienen tytön keltaisissa haalareissa, joka ostaa isällensä magneetin, jossa lukee, että vaikka joku päivä löydän oman prinssin, isä on aina kuningas. Prinssien ja prinsessojen elämä ei valitettavasti näyttäydy tosielämässä aina yhtä ihanteellisina kuin elokuvissa.

Pakenen vaikeuksia suorittamalla  elämääni, että pystyn kestämään kaiken sen, mitä olen kokenut. Toisaalta suorittaminen antaa minulle taloudellisesti mahdollisuuksia toteuttaa haaveitani. Työstän kaikkia kokemuksiani, tunteitani, suhdetta itseeni ja myönnän, ettei se ole helppoa. Se vaatii päättäväisyyttä ja uskoa elämään sekä uskallusta turvautua toisiin, kun kokee, että on itse hukkumaisillaan pään sisäiseen kuohuntaan, joka ei anna tilaa hengittää, lupaa rauhoittua.

Nyt minä haluan rakastua itseeni. Enemmän kuin koskaan ennen. Haluan kokea, tuntea ja elää. Haluan enemmän kuin kaiken ja asettaa itseni elämäni ykkösprioriteeksi. Sillä lopussa, me kaikki olemme yksin.

suhteet mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *