Aamupäivän mittainen pako Shanghaista: Shanghai Sculpture Park

Viime viikonloppuna kohtasimme Ollin kanssa fobiamme ja lähdimme Alvarin kanssa viikonlopun ruuhkien uhallakin pois omilta nurkilta. Sunnuntaina pakkauduimme vain vartin suunnitellusta myöhässä autoon (Alvar nukkui liki kahdeksaan! Meni vanhempien pasmat siinä vähän sekaisin) ja suunnan otimme keskustasta poispäin, kohti Shanghain patsaspuistoa (Shanghai Sculpture Park). Puiston paras puoli on sen korkea pääsymaksu (reilu 15€ aikuista kohden), mikä rajaa tehokkaasti kävijämäärää. Näihin ihmismassoihin kun ei oikein vain totu.

kuva 4-4.JPG

Laiskemmille puistossa liikkujille olisi ollut tarjolla esimerkiksi kuvan moottoroituja ajoneuvoja sekä golf-kärryjä että Segwayta. Ilmeisesti kaikki eivät varsinaisesti tule puistoon ulkoilemaan.

 

kuva 3-6.JPG

Puistossa oli todistetusti myös patsaita.

Puisto on käytännössä järven ympärille rakennettu kivetetty kävelytie, jossa on paitsi nimensä mukaisesti patsaita, myös lukuisia kahviloita sekä lapsille aktiviteetteja sekä ennen kaikkea tilaa – kiinalaisille puistoille epätyypillisesti täällä sai kävellä myös ruoholla. Kaiken kaikkiaan kiva puisto ja oli mukava päästä hetkeksi pois kaupungin hälinästä. Seuraavan kerran taidamme kuitenkin mennä vasta, kun Alvar osaa nauttia leikkitilasta ympärillään.

kuva 3-7.JPG

Varmasti parasta puistossa pojasta oli juna, joka kiersi yhdessä nurkassa lyhyen lenkin. Sitä oli niin jännittävää katsella!

kuva 2-7.JPG

kuva 1-6.JPG

Valitettavasti sää ei suosinut eikä meillä ollut vaihtovaatteita mukana, joten kahluuallas jäi välistä. Mitä nyt toisen jalkansa tuo nuriherra onnistui kastamaan.

kuva 2-6.JPG

Hiekkaranta! Hiekka oli iihanaa!!! 

kuva 1-5.JPG

Ja äiti jopa heltyi hankkimaan hiekkaleluja (nämä eivät kyllä kauaa käytössä kestä, onneksi hintakaan ei päätä huimannut)

kuva_3-5.jpg

Ehdin jo luvata, että nyt päästään keinumaan – kunnes näin keinut lähempää. Kotona sittenkin vasta.

perhe lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *