Omena oo ompon poo
Eteisessä on pari viikkoa odottanut sankollinen talviomenia insipiraatiota. Ovat sen verran happamen makuisia, että sellaisenaan kukaan ei ole niitä innostunut syömään, joten kuivaaminenkin poissuljettu vaihtoehto. Kanit, jotka yleensä pitävät omenasta, eivät tästä laadusta innostuneet. Joten päätin kokeilla, josko saisimme ne piirakan muodossa syötyä. Tänään oli viimeinkin Se päivä, että omenoista edes osa pääsi jatkojalostukseen. Yhteishyvän nettisivuilta löytynyt Mehevä omenapiirakka pääsi kokeiluun. Meillä on 60 cm leveä liesi, joten tein tuplana tämän ohjeen. Piirakka saa minun makuni mukaan olla mieluummin muhkea kuin ohut.
MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulaa margariinia
1 dl maitoa
MURUSEOS:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata n. 100g margariinia. Yhdistä jauhot keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon maito-margariiniseos ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita ainekset sekaisin mahdollisimman vähällä sekoittamisella, ettei kuohkeus häviä. Paista 20-30 min., kunnes irtoaa reunoista. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Omenien happamuus ja piirakan makeus olivat oikein maukas yhdistelmä. Mitä happamempi omena, sitä parempi piirakka.